Продължението на анимацията "Смелата Ваяна" ще излезе на екран навреме за Деня на благодарността, предаде Асошиейтед прес.

Ваяна и Мауи се завръщат на екран на 27 ноември в компанията на нови приключенци, съобщи главният изпълнителен директор на "Дисни" Боб Айгър.

Първоначално планиран като телевизионен сериал, анимационният филм разказва за Ваяна (Моана на английски), която се отправя на мисия в далечните морета на Океания, след като неочаквано е призована от предците си. Приключението в "опасни, отдавна изгубени води" ще бъде съвсем различно от всичко, с което главната героиня се е сблъсквала досега.

Анимацията "Смелата Ваяна 2" ще бъде режисирана от Дейв Дерик младши и ще включва музика от носителките на "Грами" Абигейл Барлоу и Емили Беър, Марк Манчина и номинираната за "Грами" Опетая Фоаи, пише БТА.

От "Дисни" не съобщават подробности за озвучаващите актьори.

Оригиналната анимация "Смелата Ваяна" спечели над 680 милиона долара в световния бокс-офис и е излъчвана в продължение на над 1 милиард часа по Дисни плюс.

Актьорът Дуейн Джонсън, който в оригиналния анимационен филм озвучаваше полубога Мауи, е натоварен от "Дисни" да претвори историята на Ваяна в игрална версия.