Почитателите на "Игрите на глада" вече се радват на дългоочаквана новина. Предисторията на един от най-касовите филми - "Балада за пойни птици и змии" ще има своята екранизация, а в една от ключовите роли ще е звездата на сериала "Еуфория", актрисата Хънтър Шейфър, съобщи списание "Variety".

Embed from Getty Images

Трансджендър моделът и актриса ще изпълнява ролята на Тигрис Сноу, братовчедка и довереница на бъдещия президент Кориолан Сноу. Хънтър ще си партнира с Том Блайт и Рейчъл Зиглър в опита на студио "Лайънсгейт" да върне към нов живот старата магия на Панем.

Шейфър определя себе си като транссексуална жена, бисексуална и в момента излиза с Доминик Файк, колега от "Еуфория".

Снимка: Getty Images

Премиерата на "Балада за пойни птици и змии" е на 17 ноември следващата година.

В историята на писателката Сюзън Колинс Сноу живее в изключителна бедност, но с амбицията да се превърне в един от най-деспотичните властници. С наближаването на десетите годишни Игри на глада, Кориолан е назначен за ментор на Луси Грей Бейрд, непокорно момиче от Окръг 12.

От "Лайънсгейт" добавят, че ще бъдем свидетели на гладиаторски сюжет.

Режисьор на предисторията е Франсис Лорънс, който режисира и "Игрите на глада: Възпламеняване", както и "Игрите на глада: Сойка присмехулка". Сценаристи на новата екранизация са Майкъл Арнд, писателката Сюзан Колинс и Майкъл Лесли.