Филмът "Спайдърмен: Няма път към дома" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните информационни агенции.

Приходите от продукцията за най-новите приключения на супергероя през дебютния й уикенд на екраните в САЩ и Канада възлизат на 253 милиона долара. Това са рекордни суми за времето на пандемията. Представянето на филма значително надхвърли и най-оптимистичните очаквания, които бяха от около 200 милиона долара от продажбата на билети.

Филмът, който е съвместна продукция на "Сони пикчърс" и "Уолт Дисни", реализира допълнителни приходи на стойност 334,2 милиона долара в киносалоните в останалите държави по света, където се излъчва. Така общите постъпления в дебютния уикенд на "Спайдърмен: Няма път към дома" надхвърлят 587 милиона долара, според данните на дистрибутора "Сони". Актьорът Том Холанд пак се превъплъщава в ролята на Спайдърмен, а Зендая е неговата приятелка във филма за приключенията на супергероя, режисиран от Джон Уотс. Зендая се появи в оскъдна рокля, разкриваща формите й, на премиерата на филма в Лос Анжелис. Смята се, че тя и Том Холанд са двойка и в живота. 

Зендая в Лос Анжелис

Снимка: Getty Images

Анимацията "Енканто" запазва втората си позиция в бокс-офис класация на Северна Америка с приходи от продажбата на билети през уикенда в размер на 6,5 милиона долара.

Третото място е за съвременната кино адаптация на бродуейския мюзикъл "Уестсайдска история" на режисьора Стивън Спилбърг. Постъпленията са 3,42 милиона долара.

Снимка:Forum Film Bulgaria

Комедията "Ловци на духове: Наследство" заема четвърта позиция. Приходите възлизат на 3,4 милиона щатски долара.

Челната петица се допълва от филма "Nightmare Alley" ("Улицата на кошмарите", който е с участието на Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара и други. В дебютния си уикенд той донесе от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада постъпления от 3 милиона щатски долара.