Снимките във Великобритания на сериала "Домът на дракона" - предистория на хитовата телевизионна поредица "Игра на тронове", са преустановени за два дни, след като е станало известно, че член на снимачния екип се е заразил с Covid-19, съобщи "Hollywood reporter", позовавайки се на телевизия HBO.

"В рамките на щателното тестване на всички служители, участващи в производството на сериала, един от тях е дал положителен тест за Covid-19 и е под карантина", съобщава говорител на HBO.

Снимачният процес ще бъде подновен на 21 юли.

В телевизионната поредица участват звезди като Мат Смит в ролята на принц Деймон Таргариен, Ема Дарси като принцеса Ренира Таргариен, Оливия Кук като Алисент Хайтауър, Рис Ифанс като Ото Хайтауър.

Събитията в новата продукция се развиват 300 години преди оригиналния сериал, приключил през май 2019 г. година след осем сезона, предава БТА.

Поредицата "Домът на дракона" е базирана върху книгата "Огън и кръв" на писателя Джордж Р. Р. Мартин, който е съавтор на сценария. Сериалът, фокусиран върху Дом Таргариен, прославен в "Игра на тронове" от Денерис Таргариен (Емилия Кларк) и страховитите й дракони, се очаква да стартира догодина.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от House Of The Dragon ♡ (@houseofdragonshbo)