Навръх Деня на народните будители Стенли представи новия си дългоочакван от 17 години албум "Чужди тела" в препълнения от съмишленици, почитатели, приятели и медии столичен клуб "Music Jam".

Вижте снимки >>

Събитието бе открито от издателя на албума Саня Армутлиева и певеца Любо Киров, автор на текста към песента "Чужди тела". На сцената към тях се присъедини поетът Александър Петров, написал стиховете към някои от най-големите хитове в българската музика и автор на текстовете на две от песните в албума.

Публиката видя и специалното видео обръщение от Манчестър на фронтмена на бандата "Hayes & Y", Благо Анастасов, автор на всички 10 песни в албума на Стенли. Непосредствено преди Стенли да излезе с групата си на сцената, се състоя и премиерата на видеото към сингъла "Чужди Тела" с режисьор Васил Стефанов.

Стенли стартира с откриващото парче от албума "Бягай от мен", следвано от "Ранен сняг" и пилотния сингъл "Чужди тела" като на сцената му партнираше дъщеря му - Никол. Въпреки тежката ангина и все по-трудното говорене между песните, Стенли успя да представи не само новите сингли от албума, но и хитовете "Завръщане" и "Обсебен". Музикантът на няколко пъти се обърна към публиката с думите "..много съжалявам, че се случи така. За мен това е ад..", а над 500-те души в клуба му отвръщаха с невероятна подкрепа като скандираха името му и пееха заедно с него. Стенли получи още една изключителна подкрепа, в лицето на Любо Киров, с когото направиха дует на песента "Тамагочи", по текст на Наталия Симеонова. Любо Киров призова феновете да аплодират Стенли с думите, че той е артист, който е по-голям от тялото си.

Трогнат и развълнуван от реакцията и обичта, която получи от публиката, Стенли завърши концерта с незабравима акустична интерпретация с глас и китара на песента-емблема в творчеството му - "Обсебен". Стенли излезе на сцената на Music Jam клуб в компанията на Димитър Ковачев - Фънки (бас китара), Станислав Вълчев (китари) и най-новото попълнение на групата - барабаниста Николай Николаев.

Освен изключително емоционалните моменти между артист и публика, почитателите на Стенли коментираха много високото ниво на озвучаване, светлини и мултимедия на концерта. Сред публиката, дошли да чуят новия албум на Стенли, имаше редица представители на музикалния и медиен бизнес, сред които Митко Кърнев от D2, Маги Халваджиян, Ники Кънчев, Жана Бергендорф, Герасим Георгиев - Геро, Косьо Марков от група "Тангра", Славин Славчев и други.

"Чужди тела" е първият студиен проект на Станислав Сланев - Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди "Обсебен" (2002) и се издава от Virginia Records.