Режисьорът Стивън Спилбърг одобри петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс и работата на колегата си Джеймс Манголд, съобщи "Variety".

Спилбърг сподели, че е гледал "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", харесал го е и след прожекцията казал на Манголд: "По дяволите! Мислех, че само аз знам как да направя един от тези".

Петият филм от поредицата е първият, който не е режисиран от самия Стивън Спилбърг. Зад камерата за новото приключение застана Джеймс Манголд, познат с работата си над филми като "Върколакът" и "Пълно ускорение".

Ако някой се е притеснявал, че филм от поредицата за Индиана Джоунс, който не е режисиран от него, може да не е сполучлив, вече може "да диша спокойно" - новото приключение получи одобрението на Стивън Спилбърг.

Фийби Уолър-Бридж и Форд

Снимка: БТА

Режисьорът е присъствал заедно с колегата си Джеймс Манголд на прожекция на филма, организирана от Боб Айгър за много от ръководителите на "Дисни".

Запитан какво е да гледа филм, който не е режисирал, Спилбърг отговори: "Току-що преживях това. Бях на прожекция заедно с режисьора Джеймс Манголд. Всички харесаха филма. Това е един наистина добър филм за Индиана Джоунс. Наистина се гордея с това, което Джим е направил с него".

След прожекцията Спилбърг се е обърнал към Манголд с думите, че е смятал самия себе си за единствения, който знае как да направи подобен филм.

Бойд Холбрук

Снимка: БТА

В "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" в ролята на обичания екранен археолог зрителите отново ще видят Харисън Форд. Поддържащият актьорски състав включва Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен и Антонио Бандерас.

Четвъртият филм от поредицата "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" (2008), режисиран от Стивън Спилбърг, събра 790 милиона щатски долара в световния бокс-офис.

Мадс Микелсен

Снимка: БТА

Спилбърг поставя началото на франчайза през 1981 г. с "Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот". Съсценарист и продуцент на филма е Джордж Лукас. Двамата заедно създават още три продължения - "Индиана Джоунс и храмът на обречените" (1984), "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" (1989) и "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" (2008).

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" ще излезе на екран на 30 юни след световната си премиера на кинофестивала в Кан следващия месец. Изпълнителят на главната роля Харисън Форд каза, че за последен път ще се превъплъти в образа на обичания герой.