Даяна Силва, представляваща щата "Distrito Capital", спечели короната на "Мис Венецуела 2022" на националния конкурс по красота в Каракас.

Снимка: БТА

Тя пребори конкуренцията на 24 жени. Даяна е професионален модел, родом от Каракас, и е на 25 години. Тя работи като стюардеса и има богат опит в конкурси за красота, като участието ѝ в "Мис Свят" през 2018, който отвори много врати за нея. 

Казва за себе си че е"всеотдайна, целенасочена и отговорна". "Винаги се опитвам да давам най-доброто от себе си във всичко, което правя, колкото и просто да е то. Имам чувството, че когато се фокусираш върху правенето на нещо, цялата тази енергия се превръща в експлозия от нови идеи и създава различни начини да реализираш каквото искаш". 

Освен това Даяна е награждавана в още конкурси за красота, като се започне с "Berbely Model 2015" и се продължи с "Мис Туризъм Венецуела 2017" и "Мис Сити Туризъм 2017".

В допълнение към короната си на "Мис Венецуела", Даяна Силва получи и автомобил "Dongfeng a60", "последен модел", който се оценява на около 19 000 евро.