"Kreator" са втората потвърдила метъл банда след "Amon Amarth4, която става част от SOFIA SOLID с концерт на 29 юни на Aрена София (Столичен колодрум) по покана на "Fest Team". Билетите вече са в продажба в мрежата на ticketstation.bg, а с присъединяването на "Kreator", цената им не се променя.

"Kreator" тази година се завръщат със своя петнадесети албум - опуса "Hate Über Alles", който е и първият им студиен албум с Frédéric Leclercq (екс Dragonforce, Sinsaenum) на баса, който се присъединява към фронтмена Miland "Mille" Petrozza, китариста Sami Yli-Sirniö и барабаниста Jürgen "Ventor" Reil.

С богато наследство, силна фен база и безспорни успехи зад гърба си, "Kreator" не са от групите, които почиват на лаврите и се наслаждават на светлината на миналата слава. В дръзко озаглавения си нов албум "Омраза над всичко" метъл титаните отново канализират своята яростна енергия и тежест, достатъчно силна, за да наклони земята извън оста ѝ или поне да завърти главите на публиката.

Kreator по време на концерт

Снимка: Getty Images

Първите концерти SOFIA SOLID - новата вълнуваща ивент серия с разнообразни световни изпълнители от различни жанрове музика под бранд шапката на "Fest Team", ще се проведат на Арена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина. Към момента потвърдените артисти са "Amon Amarth" и "Kreator" на 29 юни. Очакват се още нови изпълнители да се включат в серията летни концерти в София.

Продажбата за билетите за концерта на "Amon Amarth" и "Kreator" в София вече стартира в мрежата на Ticketstation.