Превърналата се в световна сензация продукция "Игра на калмари" се завръща с втори сезон, обявиха от Netflix, като дори загатнаха какво предстои в продължението на мрачната корейска драма.

Поредицата стана най-гледаният сериал на стрийминг гиганта през септември миналата година.

Епизодите, коиито разказват историята на 456 състезатели, борещи се за живота си в страховито антиутопично състезание с награда от 36 милиона долара, се превърнаха не просто в хит, но и в индустрия. Вдъхновиха безброй мемове и създаването на костюми за Хелоуин, но и активира продажбата на зелени анцузи.

Сценаристът и режисьор на "Игра на калмари" - Хуанг Донг-хьок, разкри и някои подробности за втория сезон на шоуто в изявление, публикувано от Netflix.

Героите Сон Ги-хун и митичният фронтмен ще се завърнат, казва той, и "мъжът в костюма, който ги примамва за играта, може да се върне. Ще се запознаете и с Чеол-су - приятелят на Юнг-хи, куклата, която усеща движението на участниците в една от игрите".

От Netflix обаче не уточняват кога стартира новият сезон.

Снимка: Официален плакат на филма / Netflix

Сериалът бе номиниран за три награди "Златен глобус", но спечели една.

О Йон-су, който е на 77 години, получи приза за Най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за превъплъщението си в О Ил-Нам, възрастен състезател с мозъчен тумор, припомня БТА.

О Йон-су е първият корейски актьор спечелил "Златен глобус".