Снимките на филма "Rust" няма да продължат в щата Ню Мексико, след като продукцията бъде подновена, обяви адвокатка на продуцентската компания, пише задокеанската преса.

Работата по лентата бе спряна, след като миналата година на снимачната площадка актьорът Алек Болдуин простреля фатално с реквизитен пистолет операторката Халина Хъчинс.

Изявлението на адвокатката бе направено, след като на 5 октомври бе обявено извънсъдебно споразумение между Болдуин, продуцентите на филма и семейството на покойната Хъчинс. Според документа снимките на уестърна ще бъдат подновени през януари с участието на същите актьори и режисьор, предава БТА. Съпругът на покойната операторка Матю Хъчинс ще бъде изпълнителен продуцент.

Алек Болдуин и други участници в продукцията все още е възможно да бъдат обвинени за смъртта на 42-годишната жена на снимачната площадка в ранчо край Санта Фе, Ню Мексико, през октомври миналата година, каза местен прокурор след обявяването на извънсъдебното споразумение.

Продуцентите търсят нови места за подновяване на снимките, включително в Калифорния, но все още няма определено място, се посочва в изявлението на адвокат Мелина Спадоне.

Снимка: АР/БТА