Сутрешният блок на bTV "Тази сутрин" стартира нова поредица "Българите на олимпийския връх", посветена на предстоящите Летни олимпийски игри в Париж. От 5 април два пъти месечно в петък водещият Златимир Йочев ще посреща най-изявените спортисти -олимпийските медалисти, и ще припомня някои от най-славните успехи на българския спорт в навечерието на Лятната олимпиада (26 юли - 11 август).

В рубриката "Българите на олимпийския връх" представяме на зрителите на bTV историите на успеха и трудния път към Олимпийския връх. Шампионските сълзи и радости в личната история на всеки спортист, както и изключителни кадри от легендарния спортен фотограф Бончук Андонов и от архива на БТА.

Първи събеседник на Златимир Йочев в студиото на 5 април ще бъде двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба и единственият български спортист с пет олимпийски медала - Мария Гроздева. Освен в студиото, ще видим Мария Гроздева и на мястото, където развива своята спортна кариера - стрелбището в столичния квартал "Гео Милев".

В студиото на "Тази сутрин" със специални интервюта очаквайте и единствения български гимнастик, взел участие в шест олимпиади по време на спортната си кариера - Йордан Йовчев; Олимпийската шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, както и световен рекордьор в дисциплината скок на височина Стефка Костадинова и много други изявени шампиони.

За победите и рекордите на българския спорт и в очакване на нови олимпийски медали на Летните олимпийски игри в Париж, гледайте специалната поредица "Българите на олимпийския връх" от 5 април в "Тази сутрин".