Филмът "Тенет" на режисьора Кристофър Нолан за четвърта седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщиха световните агенции.

По данни на сайта Box Office Mojo приходите от продажбата на билети за "Тенет" в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат на 3,4 милиона долара.

Втората позиция в бокс-офиса също остава непроменена спрямо предходната седмица и се заема от филма "Новите мутанти" с постъпления от уикенда в размер на 1,1 милиона долара. На трето място е трилърът "Ненормален" с Ръсел Кроу с 1 милион долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Междузвездни войни: Империята отвръща на удара" и "Infidel" ("Неверник") с Джим Кавийзъл в главната роля. Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 910 000 долара и 745 000 долара.

Междувременно агенциите съобщиха, че филмът "Тенет" през уикенда е преминал границата от 280 милиона долара в международния бокс-офис.

Заради коронавирусната пандемия повечето филмови дебюти бяха отложени, като някои продукции излязоха директно в стрийминг платформи, пропускайки големия екран.

Съобразно мерките за безопасност на фона на пандемията киносалоните в САЩ и Канада останаха затворени месеци наред. Кината постепенно започнаха да приемат посетители, но тези в гъсто населени места като Ню Йорк и Лос Анджелис все още не работят.

На 8 март, преди киносалоните да затворят съобразно ограничителните мерки, целящи да забавят разпространението на коронавируса, приходите в северноамериканския бокс-офис, начело с анимацията "Напред", възлизаха на около 100 милиона долара, припомня БТА.