След като излезе на 120 екрана едновременно у нас, "Тенет" на Кристофър Нолан се превърна в първия филм, прескочил бариерата от хиляда зрители след три месеца затваряне на киносалоните и двете премиерни заглавия след отварянето им, сочат обобщените данни от кината. Продължението на хита отпреди 10 години - "Генезис", което дава нова насока на пространството и времето е гледано от 9 910 зрители и има 103 380 лева от билетите им.

На втора позиция е другата премиера от миналия петък - "Новите мутанти" по комиксите на Крис Клермонт и Боб Маклауд от 1982 година. Приключенията на петимата тийнейджъри-мутанти от "Х-мен" поредицата са гледани от общо 1 927 зрители и имат 18 068 лева от билетите им.

Трето място е за екшън-трилърът "Ненормален" с Ръсел Кроу в главната роля. Случващото се на пътя след засечката на два автомобила на кръстовище, последвано от поредица убийства, е гледано от вече 3 934 зрители и има 36 489 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На четвърто място е "Хотел Белград" - комедията, която продължава историята от популярния телевизионен сериал, предава БТА. Руската история за собственика на хотел в сръбската столица, който попада в различни ситуации, опитвайки се да намери истинската и да отбие наложената любов е вече два месеца на екраните у нас и са я гледали 20 258 зрители и има 176 576 лева приходи от билетите им.

На пето място е анимацията "Напред". Фантастичната приказка за Иън и Барли - двама братя-елфи, които тръгват на път, за да намерят начин да спасят от отвъдното починалия им баща, е от началото на март на екраните у нас и вече е гледана от 17 508 зрители и има 155 336 лева приходи.

Шеста позиция е за "Соник: Филмът", базиран на поредицата видеоигри. Свръхбързият син таралеж, който трябва да се справи със злодея д-р Роботник е от средата на февруари на екраните у нас и е гледана от 85 497 зрители и има 788 185 лева приходи от билетите им.

Още една приказна история е сред най-гледаните филми у нас, на седмо място в топ 10 е "Червената обувчица и седемте джуджета". Търсенето на заветната обувка, с която ще бъде развалена магията над джуджетата - принцове е гледано от 28 903 зрители и има 279 142 лева приходи за времето от началото на февруари до момента.

Осма позиция заема българският "Завръщане". Филмът на Ники Илиев, който излезе на екраните през октомври миналата година и разказва за група приятели, събрали се да помогнат на останалия в родния им Пловдив техен приятел, вече е гледан от 95 686 зрители и има 830 833 лева приходи.

Девето място заема друг български филм - екшън-комедията "Ятаган". Февруарската премиера, която разказва за случващото се в антитерористичен отряд с нова амбициозна ръководителка и членове, които желаят да оправдаят съществуването на структурата, е гледана от 33 674 зрители и има 296 772 лева приходи.

На десета позиция е приключенският "Доктор Дулитъл" с образите от романа "Пътешествията на доктор Дулитъл" на Хю Лофтинг от 1922 година. Спасяването на кралица Виктория от отчуждилия се от хората и говорещ с животни доктор е гледан от вече 87 982 зрители и има 911 399 лева приходи от началото на януари до момента.

Миналият уикенд киносалоните са посетени от 10 227 зрители, докато същият уикенд миналата година в кината филми са гледали 39 426 души.