Британската рок група The Muse възнамерява да използва високотехнологични сценични ефекти по време на предстоящото си турне, което ще стартира през пролетта или лятото следващата година, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Изпълнителите на хита "Time is Running Out" се готвят за турне, което ще популяризира предстоящия им осми албум. Планирано е продължението на тавата "Drones" от 2015 г. на The Muse да се появи на пазара през ноември.

Фронтменът Мат Белами разкри, че групата ще използва най-нови технологии, за да може "визуална тема", представена в техни музикални видеа, включително в това на сингъла "Something Human", да се появи на сцената по време на концертите им. "Ще използваме визуална тема, която присъства във видеоклиповете ни, и ще се опитаме да я пренесем на сцената по време на шоутата ни - каза той. - Щастливци сме, че за целта можем да се осланяме на най-новите технологии."

Белами отбеляза, че е малко вероятно бандата, която включва също барабаниста Доминик Хауърд и басиста Крис Улстънхоум, да е хедлайнер на фестивала Гластънбъри следващата година. "Вече три пъти бяхме хедлайнери на феста - каза той. - Не смятам, че ще ни поканят още веднъж за водещи изпълнители".