Най-новата адаптация по класическия роман на Хенри Филдинг "Том Джонс" ще видят зрителите на "Epic Drama" от ноември. Главозамайваща история от четири части за едноименния герой в заплетеното му търсене на истинската любов, очарова и скандализира читателите още от публикуването си през 1749 г.

"Том Джонс" ще има ексклузивна премиера на 1 ноември и ще се излъчва всяка сряда в 22 часа .

Новата интерпретация спазва обещанието си, описано от "Wall Street Journal" като "разкошна лудост в похотливата, прашна и едрогърда Джорджианска Англия".

Същевременно "Radio Times" коментира, че "първото нещо, което се забелязва относно сериала е неговата естетика". Колоритът е от блестящо синьо и ярко зелено и всичко е великолепно осветено, от слънчевите екстериори до приглушените от свещи интериори.

Чуждестранната ТВ критика също признава феноменално силния актьорски състав, предвождан от Соли Маклауд (The Rising) в ролята на нашия герой Том, рамо до рамо със Софи Уайлд (You Don"t Know Me) в ролята София Уестърн и най-вече носителката на награда "Еми" Хана Уадингтън като изкусителната Лейди Беластън.

Снимка: Epic Drama

Изоставен като бебе, спасен и осиновен от провинциален джентълмен на име Скуайр Олуърти, Том израства като възпитан и добре изглеждащ младеж, свободен по дух и много популярен сред дамите. Но той не може да се откъсне от своето ниско потекло. Така че, когато се влюбва в заможната наследница София Уестърн и тя се влюбва в него, техните семейства се обединяват срещу тази връзка.

Том е изгонен позорно, а София бяга от дома си, за да избегне принудителен брак с Уилям Блайфил, наследникът на "Парадайз Хол".

София е готова да даде всичко за Том - докато не научава, че той изглежда е неспособен да каже "не" на серия от авантюристични флиртове с други жени, които среща. И двамата завършват в Лондон, изправени пред хитростите и капризите на лелята на София, примамливата, но опасна Лейди Беластън, която няма да се спре пред нищо, за да унищожи тяхната любов.

София бързо научава, че животът на една млада жена в лондонското висше общество може да бъде жесток и опасен. Дали Том ще може да убеди София, че е способен да ѝ бъде верен? Дали любовта наистина побеждава всичко?

За поддържащите роли за този вълшебен минисериал е подбран набор от познати имена и според критиците, голяма част от тях са селектирани перфектно. Джеймс Флийт (Bridgerton) като Скуайър Олуърти, сърдечния приемен баща на Том; Алън Армстронг (Breeders) като Скуайър Уестърн, впиянчения, но любящ дядо, както и носителката на награда Оливие Шърли Хендерсън (Happy Valley) в ролята на леля Уестърн.

Тамзин Мърчант (Carnival Row) е леля Хариет, с Джулиън Ринд-Тут (Britania) e нейният войнствен съпруг, Фицпатрик. Сузана Филдинг (This Time with Alan Partridge) е в ролята на Мисис Уотърс.

Снимка: Epic Drama

Носителят на награда BAFTA Даниел Ригби (Black Mirror) е опозореният учител Партридж, който се сприятелява с Том в неговото пътуване; Джеимс Уилбрахъм (In My Skin) е киселият братовчед на Том - Блайфил. Фелисити Монтегю (The Durrels) е в ролята на Мисис Уилкинс, сприхавата икономка на Олуърти. Дийн Ленъкс Кели (Jamestown) e превърналият се в бракониер ловен надзирател Блек (Черния) Джордж, а отличената актриса Ленъкс Кели (Coronation Street) е неговата дъщеря Моли, която очарова младия Том.

"Epic Drama" кани да се сгушите пред телевизора този ноември с одеяло и чаша топъл шоколад и да се насладите на очарователния нов сериал от четири части.

 

Снимка: Epic Drama

Снимка: Epic Drama

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО