Том Ханкс има доста богата история с последния си колега.

27-годишният Труман Ханкс играе по-младата версия на героя на баща си в "Човек, на име Ото", който излиза на голям екран на 13 януари и е кино адаптация на романа на Фредрик Бакман от 2012 г. "Човек, на име Уве".

По време на пресконференция след прожекцията в понеделник вечер, Том разказа пред "People" какво е да работи със сина си, на когото са родители с актрисата Рита Уилсън.

Снимка: БТА

"Без съмнение е специално, защото, знаете ли, аз съм му сменял памперсите!", каза Том. "Но преминавате през това бързо, трябва да се действа навреме и да сте погълнати от процеса", смята още той.

Той продължи за съвместната им работа с Труман: "И двамата знаем какво е необходимо. Той беше избран по много конкретна причина - приличаме си, не е непознат и знае какво е натиск и как да действа". 

66-годишният Том също разказа за притесненията, които изпитват актьорите относно представянето си.

"Нещото, което и двамата знаем, е, че не знаеш дали си свършил добра работа. Всичко, което можете да направите, е да изчакате този много сюрреалистичен момент, когато видите филма, и усещането е като "Ето го!" Ще продължи вечно. Но дори тогава нямате идея дали се е получило добре", разсъждава Ханкс.

Снимка: БТА

Попитан от "People" какво е било да работи с баща си, Труман се пошегува, че той и неговите братя и сестри са усвоили изкуството да имитират татко си. Том има син Колин и дъщеря Елизабет от покойната си бивша съпруга Саманта Луис. От Рита Уилсън има синове - Честър и Труман. 

"Винаги, когато го имитирам, хората казват: "Той не звучи така". Но такъв е начина, по който аз го чувам. Всички останали чуват: "Хюстън, имаме проблем", а аз - този сприхав старец, който е ядосан на DVD плейъра", усмихва се Труман.

Наскоро Ханкс говори пред Ройтерс за семейния бизнес в сферата на ентъртеймънта. "Имаме четири деца - всички те са много креативни, всички участват в някакъв вид разказване на истории", сподели той.