Анимацията "Том и Джери" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с дебюта си с приходи от 13,7 милиона щатски долара.

Това е едно от най-добрите постижения за премиерен филм във времето на коронавируса. Успехът му е сигнал, че зрителите постепенно се завръщат в киносалоните, макар и да отнеме време продажбите на билети да достигнат нивата преди пандемията.

Само "Жената чудо 1984" е с повече приходи през дебиютня уикенд в пандемията - 16,7 милиона долара през декември миналата година. Друг филм, пуснат на екран през предишните 10 месеца, не е успял да премине границата от 10 милиона долара, пише БТА. "Круд: Нова епоха" и "Тенет" се доближиха до нея съответно с 9,7 милиона долара и 9,35 милиона долара.

Филмът "Том и Джери" беше пуснат също по HBO Max и абонатите могат да го гледат 31 дни.

На международния пазар приходите от "Том и Джери" са общо 38,8 милиона долара. В сегашните условия това се смята за добър старт за анимацията с бюджет 79 милиона долара.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разреши да бъдат отворени киносалоните в пет квартала от 5 март, като ще работят с 25% от капацитета си. Почти година нюйоркчани не могат да ходят на кино. Това е една от причините киностудиата да отлагат пускането на филмите си на екран.

"Круд: Нова епоха" зае второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 1,2 милиона долара. Следват "Малките детайли" с приходи от 905 000 долара, "Жената чудо 1984" с 710 000 долара долара и "Стрелецът" със 700 000 долара.