Том Круз премина по червения килим в Париж за премиерата на "Мисията невъзможна: Разпад" заедно с режисьора Кристофър Маккуори, съобщиха АФП и Ройтерс, цитирани от БТА

Вижте снимки >>

Останалите актьори Хенри Кавил, Саймън Пег, Ребека Фъргюсън и Анджела Басет също пристигнаха във френската столица за премиерата на шестия филм от поредицата, който е заснет преобладаващо там. Стотици феновете се струпаха пред театър "Шайо" близо до Айфеловата кула, за да ги видят.

Във филма Том Круз, който обикновено сам прави каскадите си, скача от военен самолет от 7,5 км височина над Париж, кара бясно мотор без каска в насрещното движение около Триумфалната арка и пилотира хеликоптер над клисури в Кашмир. Героят му Итън Хънт и екипът му се надпреварват с времето, за да намерят плутония, откраднат от терористи.

Филмът е сниман 35 дена в Париж - през април и май 2017 г. на фона на най-известните паметници - от Триумфалната арка до Трокадеро, минавайки покрай Гран пале, авеню "Опера", градините на Пале роаял, кейовете на Сена. Има и прекрасни въздушни гледки. Снимките носят на френската столица 25 милиона евро.

"Том и аз обожаваме Париж, искахме филмът да представи в най-добра светлина този град" - обясни Кристофър Маккуори. Режисьорът е искал също "да отдаде почит" на късометражния филм на Клод Льолуш от 1976 г "Това беше среща", който показва осем минути пътуване през Париж с голяма скорост, заснето наведнъж от автомобил.

За скока с парашут от 7,5 км височина Том Круз е тренирал цяла година. Толкова се е подготвял и за каскадата, в която се катери по въже към хеликоптер над Нова Зеландия.

В кадрите, в които кара мотор около Триумфалната арка, са участвали 70 автомобила, пилотирани от каскадьори.

Поредицата "Мисията невъзможна" е генерирала повече от 2,8 милиарда долара приходи в света за 20 години. Шестият филм от нея ще излезе по екраните на 25 юли.