Феновете на сериала "Игра на тронове" едва ли ще се радват на хепи енд в края на хитовото шоу или поне така мисли част от екипа.

Актьори, превъплътили се в образите на Грегър Клегейн, Ходор и Септа Унели, заявиха по-рано този месец, че не знаят как ще приключи сериалът, но че финалът му вероятно ще е изненадващ за феновете.

"Игра на тронове" вероятно ще приключи така, както никой не би искал това да стане", каза исландският актьор Хафтор Юлиус Бьорнсон, снимал се в ролята на Грегър Клегейн - "Финалът ще е изнедващ за мнозина."

Вижте снимки от сватбата на Бьорнсон >>

Бьорнсон прогнозира, че феновете ще са изненадани да видят персонажите Джон Сноу и Денерис Таргариен седнали на Железния трон в края на шоуто.

"Не мога да си представя, че това ще е удовлетворяващо за феновете", отбеляза Крисчън Нейрн, който изпълнява ролята на Ходор.

"Всеки ще има своя перфектен финал, нали?", допълни чаровната блондинка Хана Уодингам, която е в образа на злата Септа Унели.

Тримата актьори посетиха Израел, за да се снимат в реклама на компанията "Сода стрийм". Рекламата ще бъде показана в десетки страни преди и по време на финала на "Игра на тронове".

Междувременно немският учен Клаус Ернст разгада формулата за успеха на сериала "Игра на тронове". Професорът в катедрата по информационни системи и бизнес администрация във Франкфуртския университет, изтъква, че най-важният елемент е породената съпричастност към случващото се на екрана. Казано с други думи, авторите на поредицата са успели да създадат за всеки зрител сюжетен ориентир, който напълно да удовлетворява неговата представа за света.

"В "Игра на тронове" всеки от нас може да открие за себе си персонаж, с когото да се отъждестви", коментира професорът.

Другите два критерия за успех са любопитството на зрителя и пълната непредсказуемост на сюжета. В "Игра на тронове" феновете силно се влюбват в персонажите, с които сценаристите се разделят без капка милост, докато в другите сериали главните герои много рядко умират.