Емоционална треска обхвана "Фермата" преди кулминацията на риалитито тази вечер, от 20 часа по bTV. Четиримата финалисти - камионджийката Живка, козметичката Мартина, бизнесменът Пламен и актьорът Кирил отвориха портите на стопанството и посрещнаха отпадналите участници, които нахлуха вътре с гръм и трясък.

Настоящите и бивши риалити герои се обединиха, за да довършат благородната мисия на сезона - възстановяването на рушащия се манастир "Свети Архангел Михаил" в село Шума. Много от тях работиха цяла нощ до пълно изтощение, за да завършат дървената камбанария и с огромни усилия закачиха тежката, над 100-годишна камбана, която до този момент висеше на стария дъб в двора.

Снимка: bTV

Участниците посрещнаха във "Фермата" отец Кирил, отец Януарий и отец Симеон, който ще заживее в метоха, за да им покажат манастира и стопанството към него, които възстановяваха над три месеца. Преведоха ги покрай красивите, реставрирани каменни огради и пътеки, които бяха в окаяно състояние и през обновения двор и ремонтиратия метох, в който вече има нова баня, кухня и ръчно изработени дървени мебели, а също прекрасни грънци, завеси, възглавници, покривки и дори зимнина.

"Това, което сте направили, е подвиг! Благодаря на всички от сърц! Обичаме ви и бог да ви благослови!", развълнува се отец Кирил.

Снимка: bTV

Четиримата финалисти напуснаха стопанството по пътека от огнени факли и под аплодисментите на отпадналите участници. Довечера ще стане ясно кой от тях ще стане победител и ще грабне чека от 100 000 лева. Телефонните линии, на които зрителите могат да гласуват за своя фаворит, са отворени. Краткият номер за Пламен е 1633, за Кирил - 1634, за Живка - 1635, а за Мартина - 1636.

Снимка: bTV