Двама самоуверени участници, които силно вярваха, че ще са финалисти в "Survivor" - футболистът Цецо и екскурзоводката Геновева, отпаднаха от екстремното риалити само ден преди развръзката тази вечер. А Благо Джизъса, който оцеля няколко седмици на Острова на отшелника, се завърна триумфално в играта и ще се състезава за голямата награда от 150 000 лева с останалите от племето.

Цецо, Геновева и Благо се бориха един с друг под дъжда за мястото си в екстремното риалити, което ги изправи на ръба на силите им и ги изтощи до краен предел. Тримата трябваше да редят дървени блокчета върху въртяща се платформа и накрая да ги бутнат като домино, а Джизъса се оказа най-сръчен, отвя конкурентите си и продължи напред към финала.

Секунди след като се провали, Геновева потъна в сълзи.

"Гадно е чувството да отпаднеш от "Survivor". Тук намерих хора, които вярват повече в мен, отколкото аз самата вярвам в себе си", каза тя.

Преди факлата ѝ да изгасне екскурзоводката пожела на фолкпевицата Татяна да излезе скоро от предаването. Футболистът Цецо, който беше сигурен, че финалът му е в кърпа вързан, също се разстрои.

Цецо

Снимка: bTV

"Разочарован съм от представянето си в битката, но не и от играта ми в предаването. Направихме интересни ходове", заяви спортистът.

Дни по-рано той рискува, като отстрани един от верните си съюзници - брокера Павел. Преди да напусне, Цецо се обърна с пламенно признание към най-близката му жена в предаването - студентката Ермина.

"Обичам те! Чуваш ли ме? Искам да ги биеш всички! Слънце, мачкай!", каза той и я целуна по челото, докато тя плачеше горчиво.

Благо

Снимка: bTV

Докато Цецо и Геновева преживяваха провала си, Благо се наслаждаваше на триумфа си. След дълги дни изгнание и осем спечелени битки, той се заврърна в обединеното племе.

"На Острова на отшелника трябва да имаш много здрава психика, воля и характер. Не пожелавам това изпитание на никого и съм радостен, че се връщам", обяви той.

Джизъса, плюс още петима участници - фолкпевицата Татяна, студентката Ермина, дизайнерът Едис, финансистът Дани и гемологът Светльо, отиват на директните елиминационни игри. Резултатът от тях ще определи тримата финалисти. Победителят и носител на титлата "Последният оцелял" ще бъде избран от журито, съставено от отпаднали участници.

Ермина, Едис и Светльо

Снимка: bTV