Актрисата Цветана Манева и Азис, чийто клип с нейно участие предизвика сериозна полемика в социалните мрежи, гостуваха в "Шоуто на Слави".

Вижте снимки на Манева през годините >>

Отзвукът от клипа на песента "Позна ли ме?" на поп фолк певеца Азис намери мигновен отзвук. Широката общественост бе разделена на два лагера - хората, които одобряват и адмирират посланието от клипа, и другите, които смятат, че актриса от ранга на Цветана Манева няма място в подобни продукции.

Цветана Манева изтъкна, че не разбира какъв е проблемът. Докато Азис нееднозначно каза, че според него, това е, че е циганин.

"Хората искат циганинът да е интегриран, обаче когато видят един интегриран циганин, когато видят, че той започва да общува с правилните хора, да работи с правилните хора, казват: "Глупости, това не може да стане", твърди певецът - "Смятам, че ако бях бял човек, рус със сини очи и мъжествен, нямаше да го има този скок срещу мен."

Актрисата добави, че по този начин е размила междата между чалгата и сериозното изкуство и подчерта, че въпросът за мястото ѝ е в клипа изобщо не стои, тъй като тя има правото да го направи.

"Това, което ме свързва с Васко е начинът, по който той подходи към този проект, начинът, по който ме покани и най-вече това, че мислим и чувстваме по един и същи начин и можем да поддържаме една такава кауза за отношението към различните", споделя Манева.

Според нея клипът отправя послание, което би искала хората да чуят и ако някой се замисли, да коригира отношението си към хората.

"Мисля, че имаме проблем с необичане. Другото, което имам да добавя към това послание от клипа е, че хората не са лоши, просто са забравили, че са добри, но това ме плаши. Липсата на човеколюбие ме плаши, защото съвсем естествено след него идва липсата на родолюбие - от него няма нужда, след като хората не се обичат помежду си", казва актрисата.

Стъпката, която всички сме длъжни да направим, според Манева, е да научим децата си да обичат.

Клипът на Азис се появи на 7 септември и към днешна дата има над 1 100 000 показвания в Youtube.