Робърт Де Ниро, Морган Фриймън и Томи Лий Джонс в "Убийство за Оскар" се харесаха най-много на българската кинопублика, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Екшън-комедията за филмов продуцент, който желае смъртта на главния герой на филма му, за да прибере застраховката е гледана от 1 807 зрители и има 17 594 лева приходи за първите три дни у нас, пише БТА.

На втора позиция е хорор-трилърът "Откачалка". Разказът за разменените личности в две тела - на тийнейджърка и на сериен убиец, които имат точно денонощие, за да се върнат в телата си отново е вече втора седмица на екраните у нас и са го гледали 4 563 зрители и има 41 049 лева приходи.

Трето място е за екшънът "Честен крадец", в който главната роля играе Лиъм Нийсън. Разказът за разкаял се банков обирджия, който иска да върне парите от обирите му, но се сблъсква с корумпирани агенти на ФБР е вече почти два месеца на екраните у нас и е гледан от 27 250 зрители и има 268 251 лева приходи от билетите им.

Анимацията "Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза" е на четвърто място по зрителски интерес. Италианската рисувана история за младият Лео, който открива съкровище, за да спаси фермата на семейството на Мона е месец на екраните у нас и за това време е гледана от 6 983 зрители и има 58 693 лева приходи.

Пето място е за "Гренландия: Последно убежище". Пътуването на семейството на строителен инженер до по-безопасната територия след падането на серия от смъртоносни астероиди върху Земята е проследено от 32 911 зрители и има 324 641 лева приходи за деветте седмици на екраните.

На шесто място е приключенският "Вещиците на Роалд Дал", римейк на едноименния филм от началото на 90-те години на миналия век. Сблъсъкът между вещици и деца, превърнати в мишки, за да бъдат спасени останалите неомагьосани деца е гледан вече от 8 952 зрители и има 84 002 лева приходи.

Седма позиция сред най-гледаните филми е за анимацията "Тролчета: Турнето". Продължението на историята, която беше показана преди четири години, и в която сега влизат още шест нови стила музика е вече втори месец на екраните и е гледано от 16 026 зрители и има 137 929 лева приходи.

Осмо място е за комедията "Войната с дядо". Разказът за съприкосновението между дядо и внук, в което влизат позволени и непозволени хватки е гледан вече от 43 468 зрители и има 411 209 лева приходи за почти трите месеца у нас.

На девето място в топ 10 е анимацията "Лигата на животните". Спасяването на цял град от превзелите го роботи от сдружените улични кучета и котки е вече девет седмици на екраните и има 12 977 зрители и 112 488 лева приходи.

Десета позиция е за трилърът "Кухия човек", създаден по едноименния комикс. Разследването на бивш полицаи за случилото се с група тийнейджъри след изпълнението на ритуал от градска легенда е на екраните вече пета седмица и е гледано от 8 335 зрители и има 69 590 лева приходи.

Миналият уикенд кината са посетени от 8 335 зрители.

Миналата година по същото време в кината са били 110 076 души.