Участниците в музикалния конкурс "Евровизия 2021" ще трябва предварително да подготвят записи на изпълнението си в случай, че няма да могат лично да присъстват в песенната надпревара заради пандемията, съобщиха организаторите на проявата.

Всички участници ще трябва да направят студиен запис на концертно изпълнение на своята песен в родната си страна. Той трябва да бъде предоставен на организаторите преди началото на конкурса. Записът трябва да е осъществен в реално време, както това би било при изпълнение на живо в рамките на "Евровизия". Не се допускат никакви изменения във вокалното изпълнение или промяна след записа, пише БТА. Той трябва да бъде уникален и не трябва да бъде пускан до началото на конкурса, предвидено за месец май 2021 г.

Всеки от изпълнителите има право да направи три дубъла и в тях не трябва да се съдържат никакви специални ефекти. Най-добрият вариант, избран от ръководителя на делегацията, ще бъде предоставен на организационния комитет. Това трябва да стане до края на месец март следващата година.

През 2020 година конкурсът на "Евровизия", който трябваше да се проведе в Ротердам, беше отменен заради пандемията и бе отложен за 2021 г.