Уестърнът "Силата на кучето" триумфира на церемонията за 27-те награди "Изборът на критиците". Продукцията спечели отличията за най-добър филм, а новозеландката Джейн Кемпиън - за най-добър режисьор.

Церемонията се проведе едновременно в Лос Анджелис и Лондон, а водещи бяха Тей Дигс и Никол Байър.

Носителката на приза за най-добра актриса стана Джесика Частейн за участието си във филма "Очите на Тами Фей".

Наградата "Изборът на критиците" за най-добър актьор спечели Уил Смит за "Методът Уилямс".

Ариана ДеБоуз за "Уестсайдска история" беше отличена за най-добра актриса в поддържаща роля, а Трой Коцур спечели статуетката "Изборът на критиците" за най-добър актьор в поддържаща роля за участието си в "CODA: Дете на глухи родители".

Ариана ДеБоуз

Снимка: Getty Images

Отличието за най-добър млад актьор/актриса получи Джуд Хил за участието си във филма "Белфаст". Продукцията на режисьора Кенет Брана взе отличието и в категорията за най-добър актьорски състав.

В телевизионните категории наградите "Изборът на критиците" за най-добра актриса и най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал спечелиха съответно Мелани Лински за участието си в "Yellowjackets" и Ли Джун-дже за "Игра на калмари".

Продукцията "Наследници" взе отличието за най-добър телевизионен драматичен сериал, а участващите в нея Сара Снук и Кийран Кълкин грабнаха призовете за най-добра актриса и най-добър актьор в поддържащи роли.

"Тед Ласо" бе отличен за най-добър комедиен сериал, а звездите му Джейсън Съдейкис, Хана Уодингам и Бред Голдстийн спечелиха в категориите за най-добър актьор, най-добра актриса в поддържаща роля и най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионен комедиен сериал.

Джийн Смарт пък грабна наградата за най-добра актриса в комедиен сериал за участието си в "Хитрини".

Майкъл Кийтън

Снимка: Getty Images

Актьорът Майкъл Кийтън бе обяве  за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Абстиненция". Носителката на наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал стана Кейт Уинслет за участието си в "Мер от Ийсттаун", предава БТА. Продукцията взе приз за най-добър телевизионен филм или минисериал.

"Игра на калмари" беше отличен в категорията за най-добър чуждестранен сериал.

Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

Уил Смит

Снимка: Getty Images