Уил Пакър ("Пътуване по женски") ще продуцира церемонията за наградите "Оскар" догодина, обявиха от Академията за кинематографично изкуство и наука. Той за първи път ще бъде продуцент на шоуто. Това е третият път от години, когато киноакадемията и телевизия АВС ангажират нов продуцентски екип.

"Каква чест! Силата, красотата, романтиката на образите във филмите винаги са ме привличали. Изцяло приемам предизвикателството", се посочва в направеното от Уил Пакър изявление.

Като основател и главен изпълнителен директор на компаниите "Will Packer Productions" и "Will Packer Media" той е продуцирал филми като "Вечерно училище" и "Бандата от Комптън" и римейка на сериала "Корени".

Шейла Кауън ще продуцира шоуто за призовете заедно с Уил Пакър.

Церемонията за водещите киноотличия от няколко години бележи спад в рейтинга, припомня БТА. След като тази годината то беше основно на гара Юниън Стейшън заради коронавирусната пандемия, догодина шоуто се завръща на обичайното си място - театър "Dolby" в Холивуд.

Отличията "Оскар" ще бъдат раздадени за 94-и път на 27 март 2022 г. Церемонията ще бъде предавана на живо от телевизия ABC.

Снимка: AP/БТА