Най-новата песен на изпълнителя Иван Динев - Устата с провокативното име "Урок за Македония" разбуни духовете у нас и в югозападната ни съседка. 

Реакциите спрямо видеото, което от два дни е в YouТubе, а вече е гледано над 50 000 пъти, са от "Браво! Дано нашите политици научат поне нещо от това парче" до заплахи за убийство, както твърди самият Устата. 

"Слушайте внимателно, мили съседи! Първи урок по македонска история, това не е държава, а територия. Малка провинция с големи амбиции, отраснала в българските традиции. С български корени са всички дървета, преди 1945-а. Тая държава подарък направи я Георги Димитров на Югославия. Македонският е български диалект", гласи текстът.

"Ама колко сте злобни! Извинете, че не сме ви удобни! Гоце Делчев пишете за свой, кефи ли ви като ни откраднете герой? Ваш цар бил Самуил! Таратанци! На тези глупости се смеят и албанци. Все сте отворени, че били сте първите. Що не се дървите така на сърбите", рапира още Устата.

Изпълнението завършва с: "Македония, скоро май няма да си европейска. Седи кротко на резервната скамейка. Я бъдете малко по-смирени, че българска кръв тече във вашите вени. Ако сакате, ке има още".

Два дни след като видеото бе публикувано, се оказа, че Устата е получил над сто смъртни заплахи, както обяви самият той във Facebook.

"Здравейте, как се процедира, като получиш закана за убийство и какво се прави, ако са повече от 100? За един приятел питам", написа рапърът в своя пост без да дава повече подробности откъде идват заплахите.