Историята на Сидни Прескот продължава с нов епизод на "Писък" от емблематична поредица, но същевременно я отваря и за новото поколение, което за първи път ще попадне в под ножа на иконичния Гоустфейс, разказват от "Форум филм".

В специално видео зад кулисите изпълнителният продуцент Кевин Уилямсън, който наравно с режисьора Уес Крейвън, е един от създателите на франчайза, споделя защо сега е най-точният момент за възраждането на "Писък". Сценарият на филма е "наистина специален" и по изключително оригинален и страховит начин свързва историята и добре познатите иконични образи с новите герои в Уудсбъро.

В кадрите към Уилямсън се присъединяват и звездите от продукцията Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, които заедно с част от новите актьорски попълнения, разкриват допълнителни подробности за завръщането на култовия убиец. Всички са единодушни, "Писък" предлага много нови и свежи елементи в перфектна комбинация с всичко, което направи първия филм толкова специален и обичан - вълнуваща история, мистерия, ужаси, сатира, метакоментар на жанра и редица попкултури препратки.

Премиерата на лентата е насрочена за 14 януари 2022 г. Режисьори са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет ("Докато смъртта ни раздели") по сценарий на Джеймс Вандербилт ("Зодиак", "Невероятният Спайдърмен") и Гай Бизик ("Докато смъртта ни раздели", Castle Rock), пише БТА. Сценаристът на първите четири филма от сагата Кевин Уилямсън се завръща като изпълнителен продуцент.

В ролите на емблематичните Сидни, Гейл и Дюи се завръщат вече познатите на зрителите лица, като към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет и др.