Каквото и да става на 19 август - не поглеждайте нагоре!

След като се утвърди като един от най-оригиналните гласове в хоръра с хитовете "Бягай!" и "Нас", с които предефинира съвременния облик на жанра, сега награденият с "Оскар" майстор на макабреното Джордан Пийл дава амбициозна заявка напълно да преобърне и представите ни за класическото лятно кино забавление с най-новата си мистерия "НЕ!".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Филмът ще ни отведе до малко и изолирано градче във вътрешността на Калифорния, чийто колоритни обитатели стават свидетели на смразяващо откритие.

Снимка: Forum Film Bulgaria

След като баща му загива при изключително странни обстоятелства, О. Дж. Хейууд (Даниел Калуя) обединява сили със сестра си Емералд (Кики Палмър), за да намерят неоспоримо доказателство, че нещо неестествено и чуждо дебне в облаците над дома им - нещо голямо, бързо, откачено и жадуващо за внимание.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Но всеки, който обърне поглед към небето бива взет, а положението в малката им общност става все по странно и смъртоносно. Какво е естеството на заплахата и ще успеят ли братът и сестрата да докажат правотата си, преди да е станало твърде късно?

Новият трейлър на заснетия с IMAX камери на 65 мм. лента "НЕ!" разкрива още повече от атмосферата и напълно оригиналната история на "експанзивния хорър-епос", смесващ артхаус подход и естетика с елементи на класически летен блокбастър и обещаващ на зрителите лятно кинопреживяване, каквото не сме виждали досега на големия екран. 

Снимка: Forum Film Bulgaria

Режисьор и сценарист на НЕ! е Джордан Пийл, който е и продуцент, наравно с Иън Купър (Кендимен), а оператор е Хойте ван Хойтема ("Покани ме да вляза", "Интерстелар", "Спектър"). В ролите са носителя на "Оскар" Даниел Калуя ("Бягай!", "Юда и черният Месия"), Кики Палмър ("Да свалиш Уолстрийт"), номинираният за "Оскар" Стивън Юн ("Минари"), Майкъл Уинкот, Барби Ферейра, Брандън Переа, Рен Шмид, Дона Милс и др.