Първият филм на актьора Уил Смит, след като удари шамар на комика Крис Рок на церемонията за раздаването на наградите "Оскар" т.г., излиза на екран през декември, предадоха световните осведомителни агенции.

Снимка: Getty Images

Историческият трилър е със заглавие "Еманципация" ("Emancipation"). Фактът, че ще бъде пуснат през декември, означава, че може да бъде включен в надпреварата за наградите "Оскар" следващата година, отбелязва Ройтерс.

Продукцията ще дебютира на 2 декември в киносалоните и на 9 декември в стрийминг платформа "Apple TV +", казаха разпространителите от "Apple".

Снимка: Getty Images

"Еманципация" бе заснет преди Смит да нападне Рок на сцената, но не бе ясна датата на излизането му.

Филмът е вдъхновен от истинска история на мъж, който се опитва да избяга от робството.

На актьора е наложена забрана да присъства на церемониите за наградите "Оскар" за период от десет години, но той може да бъде номиниран и да печели престижното отличие.

Уил Смит се извини публично на Крис Рок, на американската филмова академия и на обществеността за това, че удари шамар на комика заради негова шега, свързана със съпругата на актьора Джейда Пинкет Смит.

Снимка: Getty Images

След по-малко от час бе обявено, че Уил Смит печели награда "Оскар" за най-добър актьор в ролята на бащата на тенис легендите Винъс и Серина Уилямс в "Методът Уилямс".