Макар да има доста работа с потушаване на размирици, президентът на Еквадор Даниел Нобоа има повод да е радостен всеки ден - красивата му съпруга Анжела Лавиния Валбонези. Двамата се запознават през 2019 г., когато тя е на 21 години. Две години по-късно се женят. След първата година от брака, се ражда първият им син, Алваро. Очакват и второ дете. 

Коя е Лавиния Валбонези?

25-годишната чаровница е диетолог, модел и инфлуенсър и по всичко си личи, че е естествено красива, за разлика от подобни герои с много "поправки". Всъщност тя има повече от 338 000 последователи в Instagram и повече от 209 000 в TikTok.

В социалните си мрежи тя се определя като "Майка на почти две деца, съпруга на политик и специалист по хранене".

Според Валбонези Нобоа я потърсил като диетолог и тогава започнала връзката им.

Съпругата на скоро избрания президент е родена в Чоне, град в провинция Манаби в Еквадор, въпреки че баща й е италианец. 

Израства на островите Галапагос, станали известни от Чарлз Дарвин.

Лавиния, използват по-често второто й име, придружаваше съпруга си по време на предизборната кампания и беше главно действащо лице в разговори в дигитални платформи, публични презентации и дори интервюта.

Анджела каза пред италианския вестник "Republica": "Вдъхновена съм от лейди Даяна". 

По време на президентската кампания на нейния съпруг Даниел, от дясноцентристката партия, някои фенове отбелязаха приликите в тоалетите на Анджела с емблематичните визии на членове на кралското семейство, включително Кейт Мидълтън и принцеса Даяна.

По-специално, тя се появи заедно със съпруга си по време на кампанията, със свеж бял костюм, напомнящ на любимия на Кейт, ушит от Александър Маккуин. По време на посещение из селските общности в Еквадор, Анджела облече бяла ленена риза и бежови панталони, подобни на тези, които облече принцеса Даяна, когато посети минно поле в Ангола през 1997 г.

Анджела често хвалеше съпруга си за неговите ценности.

През август тя написа в Instagram: "Винаги съм се гордяла с теб, но днес се чувствам щастлива, че повече хора могат да видят това, което винаги съм виждала, преливам от гордост заради теб и съм сигурна, че Еквадор е готов да най-добрия вариант за управление на тази страна".

Нобоа обеща да се бори с тежките престъпления и да разбие търговията с кокаин в Еквадор.

Той каза: "Утре започваме да работим за този нов Еквадор, започваме да работим за възстановяването на една страна, сериозно засегната от насилие, корупция и омраза".

Самият Нобоа идва от изключително богато семейство и е наследник на бананова плантация за милиони.

Анджела каза за победата на съпруга си: "Това, което искате от сърце, е това, което Бог ви дава". Качих снимка с тази фраза преди малко повече от две години, на медения ми месец с Даниел, началото на това, което поисках най-много от Бог - моето семейство"