"Улица Сезам" се сдоби с нов най-добър приятел. Това е Джи-Йонг, 7-годишна корейско-американска героиня, която ще бъде част от "Вижте ни заедно: Специално издание на Улица Сезам".

Шоуто, което ще бъде излъчено в Деня на благодарността, празнува "богатото разнообразие на общностите".

"Много е въздействащо, когато децата виждат хора като себе си, представени на екрана и в историите - това ги подкрепя, докато разберат кои са и кои искат да бъдат",

казва Алън Мураока, дългогодишен член на актьорския състав на "Улица Сезам" и помощник режисьор на "Вижте ни заедно".

"Нямаме търпение семействата да опознаят Джи-Йънг - в този специален епизод, и в бъдещите сезони на "Улица Сезам", казват още от предаването. Това е във връзка с инициативата "Coming Together", "създадена, за да подкрепя семейства от всякакъв произход чрез непрекъснати разговори за расата".

"В този епизод, при инцидент, друг герой казва на Джи-Йънг да се прибере вкъщи. Това е пример за един вид дискриминация, с която се сблъскват жителите на азиатските и тихоокеанските острови в западните страни, където често се възприемат като "вечни чужденци",

се казва в прес съобщение за специалното издание. "След инцидента Джи-Йънг търси възрастни, на които има доверие и приятели, които се обединяват, за да й помогнат да разбере, че тя е точно там, където й е мястото.

Специалното шоу ще се излъчи на 25 ноември на множество платформи, включително Cartoonito на HBO Max, PBS KIDS и каналите на Sesame Street в YouTube, Facebook и Instagram. HBO Max е собственост на компанията майка на CNN.