Еевропейската премиера на "Черната пантера: Уаканда завинаги" - дългоочакваното продължение на наградения с три награди "Оскар" (и номиниран за общо седем, включително за "Най-добър филм") боксофис хит на Марвел "Черната пантера" (2018) се състоя на 3 ноември в Лондон.

Предвождани от режисьора Райън Куглър, по тематичния черен килим преминаха звездите Летиша Райт, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Теноч Уерта, Флорънс Касумба, Уинстън Дюк, Микаела Кол и Синтия Ериво, които зарадваха събралите се стотици фенове и допълнително засилиха трепетното очакване на филма.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Невероятната възможност да се докосне до неповторимата атмосфера на събитието имаше и Ваня Джаферович, който беше сред специалните гости на премиерата и благодарение на опита си като футболист, стана част и от световната инициатива Уаканда Юнайтед. Инициатива, която вдъхновена от предстоящото световно първенство по футбол в Катар, акцентира върху универсалния език и обединяваща сила на спорта и събира заедно различни култури и общности, окрилявайки следващите поколения, по подобие на "Уаканда завинаги".

Снимка: Forum Film Bulgaria

В "Черната пантера: Уаканда" завинаги Кралица Рамонда, Шури, М"Баку, Окойе и воѝните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т"Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа и Еверет Рос и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник - краля на скритата подводна нация на Атлантида, Неймор.

Като режисьор на филма се завръща Райън Куглър (Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера). В ролите са Анджела Басет, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Теноч Уерта, Флорънс Касумба, Доминик Торн, Микаела Кол и др.

 

"Черната пантера: Уаканда" завинаги ще ни впечатли и развълнува от 11 ноември само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, а най-нетърпеливите ще могат да гледат филма още от 10 ноември в избрани киносалони. Билетите са в продажба.