Общата култура на участниците във "Фермата" е доста под нивото на язовир Диканя, близо до който тази година върви битката за голямата награда от 100 000 лева. Много от претендентите за приза никога не са чували за популярни личности като авангардиста Христо Явашев-Кристо, актьора Григор Вачков и писателя Георги Марков.

Липсата на елементарни знания лъсва при всеки тест с въпроси за България. При последния куиз полицаят Евгени и домакинята Аксения чистосърдечно признаха, че за пръв път чуват за световноизвестния Кристо, който приживе опакова сградата на Райхстага в Берлин и най-стария парижки мост Пон Ньоф.

Преди това бившият хандбалист и настоящ строител Калин се изцепи, че името на големия български актьор Григор Вачков, прочут с изключителните си роли в киното и театъра, не му говори абсолютно нищо. "Аз съм роден през 1987 година, къде да го чуя?", вдигна рамене той. Пчеларят Яни, познат от третия сезон на предаването, също блесна с незнание. Във "Фермата" той за пръв път разбра за съществуването на българския писател и дисидент Георги Марков, който е преследван от Държавна сигурност и умира след покушение в Лондон.