Дългоочакваното събитие на българския интернет портал Dir.bg - He's The Man напълни залата на столичния клуб City Stage, където събрахме 9 мъже, които ни вдъхновяват - всеки по своя начин и със своята визия за събитията.

Вижте снимки >>

Великолепната деветка в лицето на популярния актьор Юлиан Вергов, житейския и параолимпийски шампион Денислав Коджабашев, стендъп комедианта Николай Станоев, носителя на медицински Оскар за безкръвни мозъчни операции доц. Станимир Сираков, най-младия писател с 8 книги зад гърба си Иво Христов, световно известния графити художник Насимо, готвача-пътешественик шеф Филип Захариев, легендата за три поколения футболни фенове Стойчо Младенов, журналиста със свободен дух и слово Светослав Иванов излизат на сцената, за да бъдат посланици на добрия пример и на начина на живот, в който сме част от събитията, а не те просто минават покрай нас.

Гледайте ТУК

Първият герой, който излезе на подиума до водещия Деян Веселинов, е един от най-популярните актьори в България - Юлиан Вергов. Той играеше ролята на първия He's The Man в сериала "Тя и той".

"Успехът е изкуство - да искаш това, което правиш, и да правиш това, което искаш", каза Юлиан Вергов при откриването на събитието.

Актьорът сподели за безгрижните си детски години в София, когато е изпитвал абсолютната свобода. Детската му мечта е била да стане боклукджия, защото много го впечатлявали контейнерите заради начина, по който ги въртят.

"Битуваше едно мнение, че успехът и дисциплината вървят ръка за ръка, което не е вярно", разказа актьорът.

Едва на 16 години започва работа като сценичен работник. След това работи като барман в театралния колеж "Любен Гройс", където учи при "невероятната актриса" Цветана Манева в театралния колеж.

"Актьор се става в театъра. Смятам, че там се изгражда актьорът. Театралничат хората, които не са стъпвали в театър", допълни Юли. "Ролите при добрите драматургии отдавна не се делят на смешни и тъжни."

Той говори и за ролите в живота на актьор, съпруг, баща, брат:

"Не се затруднявам да съчетавам ролите, просто имам проблем заради липсата на време."

Актьорът разказа, че си почива без установени правила. И прави това, което в този момент - кара мотор, отива на риба или каквото просто реши.

Юлиан Вергов

Иван Григоров

На сцената се качи и вторият гост-лектор - шампионът в живота и най-добрият състезател по тенис на маса, рооден с една ръка - Денислав Коджабашев.

Въпреки увреждането си, в следствие на което носи протеза на дясната си ръка, той обясни, че заради вродената си спортната злоба още в детството си, се е научил да играе волейбол, баскетбол и т.н. - нищо, че за тези спортове се изискват две ръце. Той сподели, че тогава е развил любовта си към спорта.

"Никога не съм се питал „Защо това се случи на мен?“, понеже знам, че не съм единствен на този свят“, сподели Денислав.

Той каза, че повечето хора с увреждания в България предпочитат да заминат да живеят в чужбина, защото там животът е по-устроен за тях. Той е на мнение, че в страната ни не се мисли достатъчно по този въпрос, макар да има нужда.  

Денислав Коджабашев

Иван Григоров

Ники Станоев - актьор, познат в много различни роли. Завършил е бизнес администрация за успокоение на майка си и актьорско майсторство - за собствено.

"Успехът за мен не е бил самоцел. Единственото нещо, заради което се кефя, че зареждам хората с усмивки, когато правя това, което обичам", каза актьорът.

"Няма нищо по-хубаво от това да видиш щастлив програмист да сваля щастлива счетоводителка и те съзадават един хибрид. Не ме интересува как го правят счетоводителката и програмистът, важното е да има плод", допълни през смях Станоев, който разсмя препълнената зала.

И сподели как е решил да се занимава точно с този жанр:

"Стендъп комеди е това, което винаги съм искал да правя и започнах от трудното. Не ми беше интересно да започна с 5-те минути, исках да хвана комеди спешъл - до час време. И исках да говоря за музика и затова разказвам - как искам да бъда металист, рапър."

"Наистина е готино, че стендъпът в България ври и кипи. Той е като караокето - качваш се, излагаш се и хората ти се кефят, ако ли не, следващият път ще се изложиш пред по-малко хора. Там не е задължително да си актьор", каза още той.

"Как намираш сили да преодолееш трудностите по пътя към успеха?", попита го Ива Екимова.

"Въпросът ти попада директно в сърцето. Всеки се сблъсква с такива неща. Много е трудно, но е готино да бъдеш шизофреник и да потискаш нормалния човек у теб. Оказва се обаче, че работата ми вдъхновява хлапетата, а дори и зрелите хора... Това ме надъхва", отговори той.

Ники Станоев

Снимка: Павлин Даскалов

Той е изключителният специалист, лекарят, носител на медицински "Оскар", който прави мозъчни операции през крака - доц. д-р Станимир Сираков

"В професионален план се чувствам успял, но много се радвам, че съм такъв и в личен - така, както съм си го представял", сподели младият лекар, който е семеен с две деца.

Изборът да стане лекар е бил семейно обусловен, тъй като баща му е известен лекар. След като станал студент успял да си наваксам това, което е изпуснал в гимназията, където по думите му бял нърд. Мислите му за алтернативна кариера се изпарявали много бързо и решението да стане лекар дошло лесно.

"Обикалял съм много навън, но никога не съм си представял, че ще живея в чужбина. Дори имах спор с баща ми, които искаше да завърша Медицина в Германия, но успях да се наложа и все пак останах в родината. Благодарен съм на родителите си, които въпреки всичко ми помогнаха финансово и морално, за да преследвам мечтите си, при това чак до 30-тата ми годишнина, така имах възможността да мисля само за медицина", каза откровено д-р Сираков.

"Ако се потрудите и имате малко доза късмет, можете да се рреализирате тук. Има много неутъпкани пътеки, които можете да покорите", допълни той.

Младият лекар каза още: 

"За 8 години не съм преодолял болката, която изпитвам, ако загубя някой от пациентите си... На мнение съм, че тя никога не се преодолява, тежките случаи остават, помниш ги", сподели той.

Иван Григоров

Следващият участник - младият писател Иво Христов, не се качи на сцената, вместо това  присъстващите видяха специално видео, което той бе заснел за тях по-рано.

"Тежката диагноза е нещо, за което се опитвам да не мисля. Все още вярвам в доброто, въпреки всичко... Колкото и да е трудно - струва си. През 2014 г. претърпях 4 мозъчни операции, но оттогава не съм спирал да пиша, това ме успокоява. Стивън Кинг ме вдъхнови, творчеството му ми показа, че за мечтите няма граници", сподели той.

"През 2014 г., след първата диагноза, отидох в църквата на Радомир и си пожелах да стана писател, още същия ден започнах да пиша. Досега съм издал 8 книги, но има и такива, които не съм публикувал", разказа Иво за първия път, когато е седнал пред белия лист.

"Гледам на авторите като на хора, които оставят сериозна следа след себе си. Литературата, надявам се, ще бъде онова, с което хората ще ме запомнят."

"Моето семейство никога не ме е оставяло. В момента се боря с поредния тумор, а изследванията не показаха добри резултати, но не губя надежда. Никой не е казал, че животът е лесен, а и той не би трябвало да бъде", каза от екрана, показвайки силно присъствие на духа.

"Щом ми се случва на мен, значи така трябва да бъде и е необходимо да го преодолея. Искам да покажа на хората, че можеш да излезеш от ада и да бъдеш положителен човек", допълни той.

"Човекът, на който се възхищавам, е моята майка, тя винаги е била до мен и никога не се отказа", сподели той.

Иво Христов

Иван Григоров

След като кадрите приключиха, за изненада на всички, се оказа, че младият автор все пак е в залата. Присъствието му изправи публиката на крака и му заслужи дълги аплодисменти.

Жоро и Свилен от "Остава" направиха запомнящо се появяване, като изпълниха няколко емблематични за бандата парчета.

Жоро и Свилен от "Остава"

Снимка: Павлин Даскалов

Световноизвестният художник и графити артист - Станислав Трифонов-Насимо, който преподава любов с изкуството си, се качи шести на сцената.

"Чувствам се като стола на истината с прикрепен детектор на лъжата", пошегува се той, още сядайки срещу Деян Веселинов.

Той разказа, че не е бил о най-общителните деца, по-скоро е бил затворен в себе си и е прекарвал голяма част от времето си като малък в гората, разположена близо до дома му. Рисуването било неговият най-голям отдушник.

"Родителите ми искаха да стана музикант, дори ме записаха на уроци по пиано и акордеон, че и в музикално училище, но нещата не се случиха така, както ги планираха", сподели той.

Графити артистът си спомни първия път, когато е пренесъл изкуството си от платното върху градската среда.

"Започнах да рисувам навън през 1995 г. Не вярвам в случайности, но е истина, че всичко се случи спонтанно. Мой приятел извади спрей и ме накара да надраскаме една стена. Спомням си съвсем ясно какво написахме: "Skate or die". Обаче веднага се появи патрулка иззад ъгъла, което донесе голяма тръпка и още на следващия ден бях отново със спрей в ръка", разказа с усмивка на лице.

Художникът сподели, че не се определя като графити артист, по думите му той просто изразява себе си със спрей върху стени.

"Отне доста години, преди хората да променят мнението си за това изкуство и да не го считат за вандализъм", призна той.

Идеята за последната му изложба "Животът е училище" е дошла от редица перипетии и трудности, сред които са и пропуските му в учебните занятия. Днес обаче се чувства длъжен да предаде на другите това, на които са научили него.

"Графитите не подписваш с името си, за да не те хванат. Една от стените, които бях изрисувал, попадна в известно издание, но ми бяха объркали името. Изписаха го като Насим, прозвуча ми звучно и просто добавих едно "о", обясни как се е родил псевдонимът му.

Станислав Трифонов - Насимо

Снимка: Павлин Даскалов

Шеф готвачът и пътешественик Филип Захариев се качи на сцената след Насимо.

"До онзи ден не се намирах за успял човек, но днес, на тази сцена, се намирам", каза Филип и предизвика аплодисментите на публиката. 

Запалва се по кулинарията на 6-годишна възраст, но на 18 вече може да се каже, че е било осъзнато. След 7 клас решава да дойде родителите си в София, вместо да остане с баба си във Видин и да стане "пияница и пустиняк".

Той сподели, че не знае в колко точно държави е бил, но вероятно са около 70.

"Не съм очаквал, че ще имам фенове. Това не е моето поприще. Това не ми е било цел", каза шеф готвачът, който работи в най-северния ресторант в света - най-северната точка на Норвегия, където в момента 24 часа е нощ.

В момента той се подвизава в България, където ще остане до Нова година.

"Есента е нещо, което ми е липсвало ужасно много през последните години. Така спокойно не съм се чувствал от 5 години", сподели Захариев.

"България ми липсва от гледна точка на семейство и приятели, но не и като култура и манталитет", допълни той.

Това, което го ядосва най-много тук е, че хората са огромни игноранти.

Нещото, което може да го върне за постоянно в България, е свързано с доверието.

"Ако си отворя ресторант във Видин, искам да имам свободата да оставя някого, на когото да разчитам на 100% и да го ръководи така, както аз бих го правил", завърши той.

Филип Захариев

Снимка: Павлин Даскалов

Многократният шампион като футболист и треньор, носител неколкократно на титлата футболист на годината - Стойчо Младенов, уважи събитието часове след като кацна в България. Той говори за това какво е да си син, баща, дядо, съпруг, звезда във футбола.

Стойчо Младенов бе посрещнат с шампионска музика като истински шампион под звуците на Queen.

Само преди два дни става треньор на годината в Казахстан. Той потвърди, че остава на ръководния пост във ФК "Кайсар".

"Продължавам, защото там срещам хора, с които мислим еднакво, имаме взаимно уважение и признание. Много внимателно подбирам екипа, с който работя."

За първите стъпки в живота и в спорта Стойчо Младенов споделя, че е имал тежко детство, родителите му са работили много и именно, за да се пребори с бедността, е искал много да успее във футбола.

Специално внимание Младенов винаги е обръщал на семейството си.

"Щастието на човек е семейството, което е създал", категоричен е топ треньорът.

Той споделя, че никога не е спирал синовете си Стойчо и Александър да не се занимават с футбол.

"Винаги съм виждал голям потенциал в тях. Александър успя да направи добра кариера, но тежка контузия го извади от футбола. А Стойчо умееше да разчупи играта. На него му попречи, че навсякъде го свързваха с мен. Чувствам се виновен за това."

Всички присъстващи си припомнихме за прякора на Стойчо Младенов - Екзекутора, за паметния мач на 17 март 1982 г. и още по-точно за победата на ЦСКА над Ливърпул с двата гола на Стойчо Младенов.

Младенов признава, че никой от отбора не е спал в нощта след победата.

За всички, които се вълнуват от този въпрос:

Има ли шанс да се върне в ЦСКА?

"Който премине през ЦСКА, остава белязан за цял живот. Ако има единомислие в отбора и ръководството му, ще се върна."

Стойчо Младенов

Иван Григоров

Последен, но не и по значение, на сцената на He"s The Man се качи журналистът със свободен дух и слово, който всяка неделя привлича вниманието на зрителите за 120 минути - Светослав Иванов.

"Мисля, че всеки един от хората преди мен има какво да даде на обществото, това са хора, които се борят за човешкото в себе си, а истинският мъж на първо място си мисли, че е добър човек", каза в началото той.

Според него ежедневието на младежите днес преминава на бързи обороти - учене, работа, мисли за кариера, социални мрежи, виртуален свят, новини.

"Аз съм реалист. Времето сега е такова, каквото е. Представител съм на последното аналогово поколение в света, което все още пишеше домашните в тетрадки, криеше дневника, пишеше пищови на малки листчета и т.н. Макар да не мисля, че днешните деца се различават много", сподели с носталгия.

Той разказа, че в училище не е тормозил никого, напротив - винаги се е намесвал и е заставал на страната на слабия. Още от тогава се определя като човек, стремящ се към нормален живот.

"Не съм работил нищо друго, освен журналистика. Аз съм от хората, които оставят емоциите да ги завладеят - независимо дали става въпрос за добра книга или хубава музика. Словото ми действа. Мотивът да се занимавам с това, което работя, е именно силата на словото, а то е мощ", каза Иванов.

Той е на мнение, че когато е стартирал в кариерата си, репортажите са отразявали къде какво се случва, но днес зрителя получава 10 различни гледни точки и трактовки на събитията.

"Има правила, които ако медиите спазват, то те ще останат, а няма да изчезнат", категоричен е той.

Сред хората, които иска да интервюира, е Новак Джокович, когото намира за много непринуден и естествен, човек преминаващ през кариерата си с лекота... поне видимо, защото както Светослав каза:

"Дори и да е пролял кръв - не го е показал."

Той сподели, че един от най-добрите уроци като баща е получил от Ричард Брансън, който дори е имал честта да интервюира:

"Той казва: Ако искате децата ви да бъдат успешни в една област, не ги натискайте за каквото и да било против волята им, оставете ги да правят онова, което искат. Като родител вярвам в този съвет и със съпругата ми Вяра го спазваме", издаде тв водещият, които си почива най-добре със своето семейство.

"Успехът в живота е да видиш усмивка на лицето на детето си", категоричен е той.

"Егото не е добър съветник, само вътрешното удовлетворение може да те накара да вървиш напред", бяха заключителните му думи.

Светослав Иванов

Иван Григоров

Проектът на #URBN.dir.bg - He`s The Man*, се осъществи с подкрепата на генералните спонсори "Дънди Прешъс Металс", А1 и "Филип Морис България". Партньори на събитието са Chivas Regal, Nescafe Dolce Gusto, DEVIN и витамини ALIVE. Негов водещ ще е журналистът от Dir.bg Деян Веселинов, а специални гости - група "Остава".

*На събитието не се допускат лица под 18 години