"Вещиците на Роалд Дал", създаден по едноименния детски роман от 1983 година продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните след последния уикенд. Римейкът по филма от 1990 година, чиито режисьор сега е Робърт Земекис, който разказва за патилата на малко момче, което се е опълчва срещу вещиците от цял свят, е гледан от вече 6 752 зрители и има 61 688 лева приходи за десетте дни на екраните.

Втора позиция заема екшънът "Честен крадец", който е вече пета седмица на екраните у нас. За това време историята на героя на Лиъм Нийсън, който след като е обрал 12 банки и е задигнал девет милиона долара, решава че е време да заживее нов живот, като си признае престъплението, но трябва да се справи с корумпирани агенти от ФБР, е гледана от 24 239 зрители и има 237 110 лева приходи.

Трета позиция сред най-гледаните филми е за анимацията "Лео да Винчи: Мисия Мона Лиза". Веселата история за младия Лео - изобретател на модерни машини в средновековието, който трябва да се справи и с кръвожадни пирати е вече десет дни на екраните у нас и е гледана от 4 409 зрители и има 36 733 лева приходи.

Четвърто място заема трилърът "Кухия човек", създаден по излезлите преди шест години комикси на Калън Бън. Загадъчното изчезване на няколко тийнейджъри от Средния Запад след мистичен ритуал по призоваването на страховито същество от градска легенда, предизвикало разследване от бившия полицай Ласомбра е на екраните вече трета седмица, като са го гледали 7 058 зрители и има 57 395 лева приходи.

На пето място е комедията "Войната с дядо" по едноименната книга на Робърт Смит от 1984 година. За вече девета седмица взаимоотношенията между 10-годишния Питър и дядо му Ед, които влизат в поредица от комични ситуации заради бившата стая на внука, която вече обитава дядото, са гледани от 42 166 зрители и отчитат 397 344 лева от билетите им.

Шеста позиция заема анимацията "Тролчетата: Турнето", продължение на първата анимация от 2016 година. Пътешествието на Попи и Клон из шестте различни тролски племена, за да ги обединят срещу крал Траш и кралица Барб е от месец и половина на екраните и е гледано от 15 128 зрители и има 128 814 лева приходи, пише БТА.

На седмо място е "Тенет" - продължението на "Генезис" на Кристофър Нолан. Международния шпионаж, пътуването във времето и предотвратяването на световния катаклизъм, заемащи голяма част от филма са гледани вече от 42 819 зрители и са събрали 448 077 лева приходи за почти три месеца на екраните у нас.

Анимацията "Скуби-Ду!" е на осмо място в топ 10. Пълнометражната история за създаването на детективската компания "Mystery Incorporated" от кучето-детектив и приятеля му Шаги е втори месец в кината и е гледана от 21 063 зрители и има 177 043 лева приходи.

На девето място е втората част от тетралогията от Анна Тод - "След сблъсъка". За десетте седмици на екраните филма за Теса и Хардин, които отново се впускат в търсенето на любовта между тях е гледан от 49 678 зрители и има 424 172 лева приходи от билетите им.

Десета позиция в уикенда без премиерни заглавия заема "Мулан" - игралната версия на анимацията на "Дисни" от края на 90-те години на миналия век. Познатата приказка за младото момиче, преоблякло се като воин, за да замени баща си в императорската армия е гледана от 40 080 зрители и има 438 596 лева приходи за деветте седмици у нас.

Миналият уикенд филми в кината у нас са гледали общо 6 271 зрители, докато миналата година по същото време в салоните са били общо 60 998 души.