Новият сериал "Викинги: Валхала", чиято премиера е в петък по Netflix, съчетава история и драма, за да разкаже за приключенията на викингите отпреди повече от 1000 години, започвайки с мисия за отмъщение срещу английския трон, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Действието започва 100 години след края на хитовия сериал "Викингите". Ключови са фигурите на Лейф Ериксон, сестра му Фрейдис, принц Харалд.

"Беше невероятно да се потопим в легендата от тези саги, като я изчистим и разкажем човешка история", каза пред Ройтерс актьорът Сам Корлет, който е в ролята на Лейф.

Снимка: iStock by Getty Images

Сериалът ще проследи Лейф и Фрейдис, които заминават за Категат за лична вендета, но бързо ги привличат Харалд и крал Кнут в отмъщението за други викинги, убити в Англия.

Морските кадри и кървавите битки са в изобилие.

Запитан за продължаващата популярност на "Викингите", актьорът Лео Сутер , който е вролята на Харалд, отговори: "Все още говорим за тях, нали? Те са направили изумителни неща. Крал Кнут образува Северноморската империя, Харалд е жесток воин, пресякъл Европа. Лейф свързва Европа и Америка. Така че подвизите им са исторически . .. Те са легенди на своето време."

Снимка: iStock by Getty Images