Британската манекенка с ампутиран крак Виктория Модеста танцува на сцената на парижкото кабаре "Крейзи хорс" с протеза-пикел.

Вижте снимки на Модеста >>

В своята композиция "Прототип", вдъхновена от едноименния ѝ клип, Модеста използва пикел за лед в своята протеза. Обкръжена от останалите танцьорки от "Крейзи хорс" в оскъдни дрехи, Виктория смени няколко протези, за да изобрази различни "картини" от своята програма. Тя се явяваше на сцената в боди или в мини пола, като протезите ѝ също сменяха декорациите си. Във футуристичен декор, издържан в сиво и черно и подсилен от играта на огледала, 31-годишната Модеста се открояваше с дръзкия си поглед и походка. Тя е изпълнителка от нов вид. Определя се като "бионична шоу дама", която прави от протезите си произведения на изкуството. Британката ще вземе участие в 29 представления в световноизвестното парижко кабаре в периода 3-16 юни.

Родена в Латвия, Виктория е с ампутиран ляв крак на височината на коляното. Тя ползва протеза и освен като модел, се изявява и като певица. В клипа си "Prototype" тя се появява с футуристична протеза с дизайн като на бижу. Видеото беше гледано 11 милиона пъти в Ютюб. В Инстаграм и Туитър изпълнителката има 100 хиляди последователи.