Този септември майсторът на епичния кино спектакъл Гарет Едуардс (Годзила, Rogue One: История от Междузвездни войни) се завръща на режисьорския стол, за да ни срещне със "Създателят" - фантастичен екшън трилър, в който човечеството се бори за оцеляване в безмилостна война със силите на злонамерен изкуствен интелект. 

Десет години след като ИИ детонира ядрена бомба в Лос Анджелис, Джошуа (Джон Дейвид Уошингтън), закоравял бивш агент от специалните сили, е вербуван да открие и убие Създателят - неуловимия архитект на напреднал ИИ, който е разработил мистериозно оръжие със силата да сложи край на война... и на самото човечество. 

Джошуа и неговият екип от елитни оперативни служители пътуват през вражеските линии, в тъмното сърце на територия, окупирана от ИИ само, за да открият, че оръжието, което са инструктирани да унищожат, е под формата на малко дете (Маделин Юна Войлс). 

Първият трейлър на филма разкрива красотата и ужаса на постапокалиптичния свят в Създателят и ни запознава с моралната дилема, пред която се изправя героят на Джон Дейвид Уошингтън. Трейлърът е нагледна илюстрация за способността на Гарет Едуардс да комбинира епична визия и спиращ дъха екшън, характерни за най-големите блокбастъри, с многопластови герои и дълбока история, които откриваме в независимото кино. 

Разглеждащ една от най-наболелите съвременни теми - все по-дълбокото навлизане на ИИ във военната индустрия и безброй други сфери от живота ни, както и запазването на човечното и хуманността, дори и пред лицето на пълното унищожение, Създателят ще предложи на зрителите в кината преживяване, каквото напоследък не виждаме често на големия екран - качествено комерсиално кино, което да ни забавлява, развълнува и замисли. 

Режисьор и сценарист на "Създателят" е Гарет Едуардс (Monsters, Годзила, Rogue One: История от Междузвездни звезди). В ролите са Джон Дейвид Уошингтън, Джема Чан, Кен Уатанабе, Стърджил Симпсън, Алисън Джани, Маделин Юна Войлс, Ралф Инесън, Марк Менчета и др. 

Срещаме се със Създателят на 29 септември само в кината на и IMAX.