Вселената най-сетне ще се подреди правилно: списание InGlobo се завръща на 29 март

Всички парчета от вселенския пъзел най-сетне се подреждат правилно и липсващата част ще заеме полагащото й се място на 29 март. Тогава списание InGlobo, любимо на много будни умове и любопитни съзнания, се завръща.

И темите от новия брой са...

Първият брой за тази година е под номер 30 и разказва, както списанието е правило винаги, преинтересни истории, от които да се поучим, научим, посмеем и възхитим. Ще прочетем за нова, съвсем научна, "планетарна диета", която има потенциала да спаси света (за да не оставим, както пише Кърт Вонегът, на идните поколения бележка: "прощавайте, ние бяхме просто едни шумни пияници на петрол"). Ще надникнем през какви етапи и разновидности преминава развитието на часовниците (и как изобщо на човечеството е хрумнало да измерва времето). Ще разберем повече за света на Толкин, за непознатото около Нелсън Мандела, за любопитните гафове, съдебни дела и скандали около филма "Титаник", за двама хитроумни и доста крупни мошеници от близкото минало, за "бащата" на автопортрета и за създателя на куп спорно полезни, но адски симпатични изобретения като чаша за чай с охлаждащ вентилатор и футболна топка-блендър. А накрая ще попътуваме и до Лисабон.

Парти за запомняне, куиз за печелене

Завръщането на InGlobo ще бъде шумно, весело, предизвикателно и в крайна сметка щастливо. На 29 март от 18 часа всеки читател на списанието е поканен на парти в City Stage, София (подлеза на НДК). Освен традиционните за този тип забавления - напитки и музика, организаторорите са подготвили и малко... упражнения за ума. Ще играем в куиз, но не си мислете, че ще е прекалено лесно. InGlobo Speed Quiz предизвиква участниците (организирани в отбори) да демонстрират скоростно своите знания в пет различни области, отразяващи разнообразното съдържание на списанието: наука, личности и истории, изкуство, пътешествия и технологии. Регистрацията за куиза е напълно безплатна (необходимо е само да изпратите информация на events@atticaeva.bg), а имената на отборите могат да бъдат безкрайно шантави (поздравяваме отбор "Кипнал чайник" за избора). За победителите има осигурени награди, за всички присъстващи - обещание за незабравим купон!

Снимка: InGlobo