За какво копнее душата ви? Кое е нещото, което осмисля съществуването ви всеки ден? Тази Коледа "Дисни" и "Пиксар" канят зрителите да потърсят отговорите на тези въпроси и да се отдадат на радостта от живота с най-новата анимация "За душата". Премиерата е на 25 декември, съобщиха от "Форум филм", цитирани от БТА.

Новият трейлър на лентата разкрива интригуващи подробности за реализирания с въображение и размах свят на "Великото преди" - мястото, където младите души развиват своите характери и интереси, преди да се отправят към човека, за когото са предназначени.

Случайно попаднала в тези шеметни селения, душата на главния герой в историята - Джо Гарднър, трябва да се справи с предизвикателствата на новото си съществуване, да преоткрие себе си и това, което го прави щастлив, и да намери начин да се върне на Земята преди да е станало твърде късно.

Гарднър е учител по музика в средно училище, който има дългогодишна мечта да свири джаз музика на сцена. Един ден той най-накрая получава този шанс, след като впечатлява група джаз музиканти по време на отворени врати в популярен клуб. Вследствие на инцидент обаче, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до "Великото преди" - център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете. За да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно, Джо трябва да работи заедно с другите души, които се обучават. Сред тях е и 22 - душа, която след години, прекарани в капана на "Великото преди", е развила доста мрачни възгледи за живота.

Режисьори са двукратният носител на "Оскар" Пийт Доктър ("В небето", "Отвътре, навън") и Кемп Пауърс, а продуцент е номинираната за "Оскар" Дейна Мъри ("Лу"). Автори на музиката са световноизвестният джаз музикант Джон Батист и носителите на "Оскар" Трент Резнър и Атикъс Рос ("Социалната мрежа") от Nine Inch Nails.

Премиерата трябваше да се състои на 27 ноември, но бе отложена.