За пръв, откакто е жури в "American Idol", Кейти Пери бе освиркана и то не по положителен начин.
След като 26-ата най-добра участничка в предаването Нутса Бузаладзе изпълни с много енергия песента "Paris (Oh La La)" на Грейс Потър, Пери отправи критика и бе жестоко освиркана от публиката в курорта Аулани на "Disney".

Преди 25-годишната певица, родена в Тбилиси, Грузия, да излезе на сцената, гостуващият ментор Ноа Сайръс сподели на Пери:"Тя има енергия на дива. Движенията ѝ, танците ѝ - мисля, че това е нейната сила", каза певецът и автор на песни. "Смятам, че ще е готино да я гледам как пее."

Участничката получи похвали от съдиите Лайънъл Ричи и Люк Брайън. 38-годишната Пери обаче й предложи да намали тона.

След тази забележка номинираната за "Грами" получи хищни освирквания от публиката, а 73-годишният Ричи коментира: "Уау, враждебност!".

Кейти използва чувството за хумор и отвърна: "Добре, за пръв път от шест сезона".

Снимка: Getty Images

Бузаладзе се изсмя на критиката и изглежда оцени мнението на певицата. 

Участието на Пери в този сезон на American Idol не минава леко. По-рано този месец участничката Сара Бет Лийб се отказа от състезанието, за да бъде с трите си малки деца, а Пери се опита да направи всичко възможно да я убеди да остане и да премине в следващия кръг на състезанието, пише "People". 

След впечатляващото изпълнение на "Roxanne" на The Police Лийб внезапно заяви на съдиите, че си тръгва.

"Тази възможност е наистина страхотна, но всъщност това ще бъде последното ми изпълнение, защото сърцето ми е у дома", каза Сара Бет на триото. "Така че ще се прибера у дома при бебетата си, те имат нужда от мен. Благодаря ви."

Съдиите явно бяха шокирани, тъй като Ричи попита: "Какво, по дяволите, се случва?"

"Сара Бет, знам, че животът е страшен", каза Кейти, допълвайки: "Но не забравяй, че любовта към себе си е също толкова голяма, колкото и майчината любов. Не се отказвай".

Все пак певицата остана сигурна, че е направила правилния избор: "Чувствам, че така или иначе няма да спечеля шоуто, така че може и да се прибера у дома. Виждайки всички таланти, голяма част от мен чувства, че не съм създадена за шоубизнеса."