"Сам вкъщи" е един от най-обичаните коледни филми за всички времена... или поне този, който телевизиите не спират да въртят в края на всяка година преди празника. Факт е, обаче, че е абсолютен рекордьор по приходи в комедийния жанр за времето си - печели над 470 мил. долара в световен мащаб, като единствено "Ергенският запой 2" го задмина през 2011 г.

Може би това е причината днес от "Дисни" да съобщят, че ще правят нова негова версия, след като придобиха правата над всички продукции на "Фокс". Така класиката с участие на Маколи Кълкин от 1990 г. ще се сдобие с римейк, който ще бъде насочен към по-модерната аудитория, както се изразяват от студиото, без да уточняват какво точно имат предвид с думите си.

Всъщност кинокомпанията възнамерява да направи наново няколко от старите ленти, сред които е и "Нощ в музея". Това е не е съвсем нов подход, след като последно време се бяха съсредоточили изцяло върху стратегията да снимат игрални версии на анимационните си филми. Сега, след "Красавицата и звяра", "Аладин" и "Цар Лъв", на голям екран се очаква "Мулан", а от "Дисни" споделят, че скоро ще се заемат и с "Лейди и Скитникът".

Повечето от почитателите на "Сам в къщи" обаче не са ентусиазирани от идеята да се прави нов вариант на историята за 8-годишния Кевин МакКалистър, който трябва да опази семейния дом от крадци, след като остава сам в къщата.

Има две големи неизвестни около новата продукция - дали тя ще бъде за големия или малкия екран и ще се включат ли звездите от класиката в новия филм... Но предстои да разберем.

Интересен факт е, че само преди почти 2 седмици от "20th Century Fox" обявиха, че започват работа по проект, който носи заглавието "Напушен вкъщи", като сюжетната му линия напомня много за тази на "Сам вкъщи". В него действието ще се върти около мъж, който изпуска самолета за ски ваканция и остава у дома. Тогава под влиянието на наркотични вещества, той започва да си въобразява, че някой се опитва да влезе в къщата му. Говори се, че продуцент ще бъде Райън Рейнолдс, който, по най-голяма вероятност, ще застане и пред камера.