БНТ започва излъчването на нов български шестсериен филм "Денят на бащата" на 18 февруари. Звездите на сериала представиха премиерно първия епизод на проекта пред журналисти.

Вижте снимки >>

Сред актьорите, които излязоха на сцената, бяха изпълнителите на главните роли във филма Захари Бахаров и Весела Бабинова, както и Теодора Духовникова, Йоана Буковска-Давидова, Лидия Инджова, Александър Сано, Глория Петкова, Петя Силянова, Малин Кръстев и др.

Модерна градска драма проследява битката между двама родители за попечителство над малкия им син. Филмът "Денят на бащата" разказва за проблемите в семейните отношения , до които води отчуждението, и за кризата в човешкото общуване. Сюжетът на сериала е композиран така, че поставя и зрителя на изпитание да вземе едната или другата страна в задълбочаващия се конфликт между двамата герои.

Захари Бахаров и Весела Бабинова

Снимка: Bulphoto

Режисьор на шестте епизода е един от най-талантливите млади български режисьори Павел Веснаков - носител на редица международни фестивални награди, а оператор е друг доказал се професионалист - Александър Станишев. Сценаристи на филма са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които имат зад гърба си хитовите сериали "Под прикритие", "Стъклен дом" и "Революция Z". Песента към сериала е хитовата рок балада "Тази песен не е за любов" по музика и текст на Стефан Вълдобрев, в изпълнение на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".

Александър Сано със семейството си

Снимка: Bulphoto