Конгресният център в Сан Диего се изпълни със запалени фенове на киното за изложението Комик-кон, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Презентациите започнаха с филма "Хищникът". Режисьорът Шейн Блек го описа като "мръсната шесторка" и "по-подъл", отколкото оригинала от 1987 г. Шейн Блек е участвал и в първия филм.

Около 6500 злители приветстваха първата жена в главната роля на сериала "Доктор Кой" - Джоди Уитакър. Тя каза, че да играе извънземно, което изследва вселената в машина на времето е "наистина освобождаващо".

Създателят на сериала "В обувките на сатаната" Винс Гълигън и актьорите Брайън Кранстън и Арън Пол отбелязаха 10-годишинната му. Винс Гол увери феновете, че героите на Кранстън и Пол ще се появят в спинофа "Обадете се на Сол", но не и в четвъртия сезон, който започва през август.

За петте сезона на сериала "В обувките на сатаната" Брайън Кранстън спечели четири награди "Еми" за най-добър актьор в драма, а Пол - три за актьор в поддържаща роля.

Дискусиите, презентациите, прожекциите и срещите със знаменитости ще продължат до неделя. Изложението Комик-кон вече привлича над 130 000 души.