Церемонията за връчването на наградите за изключителни телевизионни постижения "Еми" тази година ще се състои на открито заради пандемията от новия коронавирус, предадоха световните информационни агенции.

Събитието, организирано от телевизионния канал SBC и Академията за телевизионно изкуство и наука, която присъжда отличията, е насрочено за 19 септември.

За 73-тата церемония ще бъде издигната допълнителна сцена зад театър "Microsoft" в Лос Анджелис, където обичайно се раздават призовете. По този начин ще бъдат използвани вътрешният декор и външното пространство, а също така ще бъдат осигурени повече места за сядане при по-голяма дистанция. На голямата открита площ е планирано да бъдат поставени и палатки.

Организаторите обявиха също, че заради Covid-19 ще бъде ограничен броят номинираните, които могат да присъстват на церемонията. Разрешава се на не повече от четирима души от екипа на всеки проект да дойдат на събитието.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Промените са въведени, след като организаторите са се консултирали със здравните власти в Лос Анджелис. Заради ръст на заразените с новия коронавирус миналия месец в града беше върнато изискването за носене на предпазни маски на закрити обществени места.

Миналогодишното шоу за връчването на призовете "Еми" беше излъчено от телевизия АВС и представляваше микс от присъствено и виртуално събитие, припомня БТА. Водещият Джими Кимъл предаваше на живо от центъра "Стейпълс" в Лос Анджелис, докато повечето номинирани и връчващи отличия се появяваха дистанционно заради коронавирусната пандемия.

Снимка: Getty Images