Първи епизод на новия оригинален драматичен сериал на HBO "Жената на пътешественика във времето" вече е наличен за гледане в стрийминг платформата HBO Max. Шестте епизода на историята са адаптация на Стивън Мофат ("Шерлок" и "Доктор Кой") по едноименния роман на Одри Нифнегър, проследяващ вълшебната любовна история между Клеър (Роуз Лесли от "Игра на тронове") и Хенри (Тео Джеймс от "Дивергенти") и бракът им с проблем... пътуване във времето. Тя не знае кога ще изчезне, нито кога ще се върне. Разбира по скупчените му дрехи пред мивката, защото той пътува гол. 

В сериала участват Роуз Лесли ("Игра на тронове" на HBO), Тео Джеймс (поредицата "Дивергенти"), Десмин Борхес ("Утопия", "Ти си най-лошият") и Наташа Лопес ("Надцакването"). Дейвид Натър (носител на Emmy за режисьора на "Игра на тронове" на HBO, "Братя по оръжие" и номиниран за "Семейство Сопрано" и "Пасифик") е изпълнителен продуцент и режисьор на всички епизоди.

Снимка: HBO Max

"В предпоследния епизод, героят ми Хенри казва: "Хората се тревожат за миналото: какво биха могли да направят, какво не са направили. Те се тревожат за бъдещето - какво идва, какво не идва, какво биха могли да могат да правят това, което няма да имат възможност да направят. Но единственото нещо, което има значение и единственото време е сега". Мисля, че това е толкова вярно и е добро напомняне за мен, защото правя точно това. Тревожа се за бъдещето и за миналото. Но животът в момента е единственото време, което наистина има значение. Като се има предвид света, в който живеем сега - мисля, че това е добро послание за всички", споделя Тео Джеймс.

Снимка: HBO Max

"Жената на пътешественика във времето" е телевизионна продукция на HBO и Warner Bros., базирана на книгата на Одри Нифенегър, изпълнителен продуценти са Стивън Мофат ("Доктор Кой", "Шерлок"), Сю Вертю и Брайън Минчин чрез Hartswood Films, Джоузеф Е. Иберти и Дейвид Натър.

Тео Джеймс и Роуз Лесли са участвали и в сериала "Downton Abbey". Лесли играе прислужницата Гуен, която в крайна сметка напуска, за да стане секретарка, а Джеймс играе Камал Памук, син на турски дипломат, който предизвиква скандал, като умира в леглото на най-голямата дъщеря на Ърлс.

Ерик Бана и Рейчъл Макадамс изиграха героите във филмовата адаптация през 2009 г. 

Снимка: HBO Max