Рап артистът Жлъч пуска новия си албум "Звяра" с шумна премиера в Маймунарника на 13 септември. Той е познат като един от най-изобретателните римотворци в страната, част от So Called Crew и съавтор на албуми като "Удар", "Вода и вино" и "Прилив".

Албумът "Звяра" съдържа 13 парчета, концептуално свързани помежду си. Интроспективен, смешен и мрачен поглед над първичните човешки пориви, често припознати като животински през призмата на родната действителност. В тавата взимат участие 12 от най-добрите български бийтмейкъри. Голяма част от тях за пръв път обединяват сили със столичното емси.

Звученето е разнообразно и траковете се допълват заедно, но се открояват поотделно с ясно различим, собствен облик. Албумът е насочен към закоравялите рап слушатели и носи обичайната за Жлъч доза техничност, агресия, вулгарност и многопластовост. Всички песни от "Звяра" са записани в Студийта, кв. Борово.

Зад миксирането и мастерирането им стоят Евгени Енчев - Гена и Веселин Ценов - Algoriddim.

Снимки: Личен архив

"Звяра" ще бъде разпространен на физически копия, стартирайки от премиерния концерт, където всеки желаещ ще има възможност да закупи CD с албума. За най-ентусиазираните ще се предлагат ограничена серия тениски и вече познати издания на колектива So Called Crew.

Снимки: Личен архив

Албумът също ще бъде наличен за стрийминг и закупуване в няколко дигитални платформи и през онлайн магазина на Facing The Sun. "Звяра" ще бъде изпълнен на живо в оригиналната си последователност на премиерата в петък, 13.09, от 19:00 в Маймунарника. По стара традиция на сцената ще се появят Григовор, Гена и Trasher от So Called Crew, а събитието ще бъде открито с ексклузивен сет от DJ DELightfull.