Жулиет Бинош заслепи на церемонията на Европейските филмови награди 2019 година, когато се появи на червения килим с разкошна вечерна рокля, а вечерта бе белязана за нея с приз за цялостна кариера.

Вижте снимки >>

В Берлин се събра елитът на киното за Европейските филмови награди. АКтьорти, режисьори, сценаристи присъстваха на бляскавата церемония, а Жулиет Бинош бе неотразима в аристократичен тоалет, напомнящ черна рокля с мантия, която от вътршената страна бе в кралско синьо.

Тоалетът на френската модна къща Mugler подчертаваше извивките на звездата, а ръкавите покриваха дори дланите ѝ. Интересен бе и гримът на френската икона, който ѝ придаваше строг вид и само меката ѝ усмивка я издаваше.

Кулминацията на вечерта бе наградата ѝ за цялостна кариера, с която бе наградена 55-годишната носителка на "Оскар". Абсолютно заслужено, тъй като тя има впечатляваща филмография и множество награди.

На събитието присъстваха и величия от ранга на Вим Вендерс, Том Тиквер, Трине Дирхолм и много други. Антони Бандерас, който бе удостоен с награда за най-добър европейски актьор, направи видео обръщение, тъй като не присъстваше в залата. На церемонията имаше и българско представителство в лицето на Стефан Командарев, актрисата Мартина Апостолова и режисьорката Надежда Косева.