Тази вечер в първото българско кулинарно състезание очаквайте авторските ястия на Ивайло Иванов и Цветанка Кунчева.

Ивайло Иванов кандидатства в "Ястие на годината" със специалитет с пилешко месо и суджук, украсен с ядливо злато. Ивайло е на 34 години, от Горна Оряховица. Казва, че се е запалил по готвенето заради своята баба и заедно с нея като дете за първи път е сготвил боб. Професионално се занимава с кулинария вече 12 години. Работил е като готвач в САЩ, Англия, Германия и други държави. Споделя, че се е върнал в България, за да е със семейството си и защото обича родината си и иска да развива района, в който живее. Обича да готви с продукти от местни ферми и да използва натурални подправки за ястията си. В момента работи в бутиков хотел във Велико Търново. Разказва, че на откриването на мястото гости са били цар Симеон и неговата съпруга царица Маргарита, които са били очаровани от специалитетите му. Ивайло има няколко висши образования в различни сфери, последното от които педагогика, защото мечтае да преподава кулинария на деца и младежи.

Цветанка Кунчева кандидатства в "Ястие на годината" с крем маскарпоне с домашен мед и нетрадиционна ядлива украса. Цветанка е на 43 години, от Пловдив. Тя е професионален готвач с близо 25-годишен стаж. За нея кулинарията е не просто професия, а голяма любов. Казва, че е истинско изкуство да се направи една чиния цветна и красива. Според нея, човек се храни първо с очите, затова се старае ястията, които приготвя за клиентите си, винаги да изглеждат добре. Обича да майстори различни гозби, но десертите са нейната сила. Казва, че професията й е трудна и няма много свободно време. Мечтае да обиколи различни кътчета от света. Описва себе си като борбен човек.

Ивайло и Цветанка са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Ивайло и Цветанка, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще продължи напред, ще реши нашето жури.

Информация за "Ястие на годината" може да намерите ТУК >>